torsdag 14 januari 2010

Bordskalender

Nu är min altrade kalender klar. Jippie!! :) Jag fick hjälp av en jättesnäll & mycket kär vän med att få dit wiren, för jag har ju som ni vet ingen BIA själv.
Tusen tack för hjälpen vännen, du vet själv vem du är! ;)
Motiv bilderna har jag hittat lite här och där på nätet men om ni tittar in på denna sida så finns flera av "mina" där (kanske alla) & andra jättefina vintagebilder klicka HÄR så kommer du dit.
Beskrivningen till hur ni gör kalendern hittar ni HÄR.
Här är den nu, månad för månad.














Jaha ja, nu när den är klar så måste jag ju hitta på något nytt att göra, men jag tror jag gör några till utav förvaringen som ni hittar lite lägre ner på denna sida, jag skulle behöva 2-3 st till så det är väl bara att gräva fram flera papper och köra igång. hihi... lika bra att smida medans järnet är varmt! ;)

21 kommentarer:

Lena sa...

Ja men du Lena, vilken smart ide du har kommit på då. Den blev ju hyperfin med alla dessa vackra bilder. Snabb som vinden är du med! Lycka till med vikningar av lådor! Kram Lena

Camillaskreativa sa...

Åååå så mkt fint både almanackan, lådan och rådjuren förståss :o) Tänk att du kunde fota dem så nära och så bra det blev. Jag håller med dig fullständigt med att man är såååååå trött på att göra kort! Jag håller oxå på att altra en massa grejer och har fler ideér på gång. Gjorde klart ett par babyskor med ett utdragskort, ska visa dem snart.Trodde de var svårare att göra än vad de var ;p Så det lär bli fler....

Ha det och kramar
Camilla

Lisan sa...

Visst är det härligt med goa vänner som man kan låna lite saker av lite då och då. Jag har inte heller någon BIA men gör som du och lånar av en vän. Kalender har jag köpt en detta året för jag har inte hunnit med så mycket scrap tid + att jag haft total idétorka.
Rådjuren måste ha varit fantastiska att se så fina som dom är. Massor av snö har ni med ännu. Fint! Ha det så bra Kramis från Lisan

Catharina sa...

Åååhhhh så¨snyggt!Jag bara älskar dessa vintagebilder.Måste verkligen göra ett besök hos den bloggen.Stor kram till dig!

Lilla Pyssel Inger sa...

Å du har verkligen kommit i gång på nya året vännen:) Vilken Bordskalender säger bara WOW WOW och WOW:) Du måste vara super nöjd med den för den blev verkligen jättefin:) Å goda vänner som kan hjälpa en och få låna det man själv inte har är jo toppen!!!
Tack underbara du för besöket och din kommentar hos mig du gör mig alltid så GLAD när du har hälsat på:) Papperet med fågelen på som jag bara älskar heter "Your Life" Beautiful. Ha en underbar dag och hoppas att du får må jättebra, kramis från lilla vännen Inger:)

Lene sa...

Godmorgon min vän!
Så duktig du varit som fått till en så snygg almanacka. Jag tycker inte riktigt jag kommer igång, behöver en utmaning eller en träff känner jag!
Hoppas allt är bra med dig och att du inte fryser i detta vinterväder som verkar hålla i sig!
Ha det gott och var rädd om dig1
Kramizar från Lene
PS: Började skratta när jag skulle skriva in lösen... senil... ja det kanske man är.

Anonym sa...

Hej govännen min! Verkligen en jättetjusig kalender du gjort! Gillar alla de vackra vintagebilderna jättemycket! Verkligen toppen att ha en vän man kan få låna lite av när det kniper.:-)
Som sagt, du har verkligen lyckats komma igång med pysslandet på det nya året och du blir bara duktigare och duktigare!

Mår inte så där jättebra då sprängningen misslyckades. Ingenting har kommit ut heller. Ska snart iväg på en ny datortomografi av njurarna, så vi får se om de flyttat på sig något. Har också varit och tagit prov på bisköldkörtlarna idag. Läkaren tror att det kan vara kalkstenar då de krånglat förut. Väntar också på att få göra en bentäthetsmätning då allt det här kan ha samband. Kanske man måste operera bort bisköldkörtlarna, suck. Man får ta en sak i taget.

Ingen scraplust har kommit åter än iallafall.:-(
Hantverkarna lyckades glömma ett eluttag för torkskåpet innan de la dit klinkersplattorna på väggen så nu har de hållt på ett par dagar för att lokalisera var dosan finns bakom klinkerväggen, suck igen!!! Nu har de lyckats hittat var men då har de borrat ett hål för mycket, grrrrr!!!! Hur kul är det!!!!???? Men sen när de gjort sitt så ska alla hantverkarna ha gjort sitt, såååå skönt!!! Nu är det bara lackning av lister, städning och inplockning av alla grejer som är kvar. Ska fota när allt är klart så du får se vad fint det blev.

Hoppas du får en riktigt skön fredag och helg!

Kramar i massor från Susanne

Petra sa...

Guuuuuud så fiiiiiint!!!!!!!!!!
Du har ju ett riktigt tema på din kalender. Gillar, gillar, gillar....
Kram o trevlig helg på dej.
Petra

Busan sa...

Vilken start du har fått på detta året - almanackan är super!!! :D Har suttit och tittat länge nu och den är så vacker!!! Du är så duktig!!!
Måste titta in på länken där du hämtat bilder sen också. :)
Ja, jag förstår du har goa vänner för du är så snäll och go själv och toppen att du kunde få hjälp med BIA:n. :)
Hoppas så att du inte blivit förkyld och att du klarar dig men vet hur svårt det är själv att undvika dem. Verkar som jag åkt på en ny direkt när den ena började ge sig för det har liksom börjat om med nysningar osv igen. Men orkar bara skratta åt det för än om det är trist om man mår mindre ba så är det ju ändå en förkylning och det kunde varit mycket värre.

Blir så glad när jag läser att du tycker om kortet så mycket - det värmer så!!! Jag är så förtjust i de kort jag fått av dig också för du är så duktig. Måste bara försöka göra såna Lussekatter till nästa jul som du hade på ditt julkort... försöka kan man ju alltid i alla fall!!! :)
Men sååå kallt ni har än!!! Här är bara någon minusgrad nu så snön kommer nog ge sig snart men är så vitt och fint i träden som hos dig än och rådjuren - de är så vackra - tack för att du visade dem för de är helt underbara!!!
Hoppas du har det så bra du bara kan idag och får någon mer pysselstund snart! Har lyckats pyssla något lite själv och det är så roligt än om det inte alltid blir så bra som jag skulle önska. Det är bara att träna och träna och har man bara roligt undertiden går det ju bra!!! :D Ha en trevlig helg!!!
Varma vinter-kramar till dig!
Busan

frubards pysselkök sa...

Jösses vilken kalender!!!
Ja, du Lena. Vilka underbara alster du får till.... Vilken tur att jag har hittat till din blogg. Det finns så mycket tips och ideer,inspiration och en massa annat. Och 1000 tack för dina snälla och uppmuntrande inlägg. de värmer....

Kram Kikki

Catharina sa...

Du undrade över min textstämpel.Och ja den är från inkido.Visst är den fin-jag älskar den texten .Texten säger så mycket.Ha en skön helg.
kram

Pernol sa...

Jösses vilken snygg almanacka!!! =) Vad kul att göra annat än kort! Altra mera!

Lycka till med dina lådor!

Trevlig helg!
kramis Pernilla

Lilla Pyssel Inger sa...

Trevlig lördag på dig vännen:)

Vad roligt att du gillade min nya väska, man blir jo såååå GLAD:)
Å du skriver alltid så gulliga kommentarer som gör en så varm om hjärtat TUSEN TUSEN TACK:)Jag hoppas att beställaren blir nöjd det är jo det viktigaste:)
Du har antagit helt rätt jag har köpt fågel papperet hos Mia Mixsen. Tyvärr så gjorde jag slut på det sist för ca två veckor sedan när jag köpte det SORRY ! Men vet att det är andra som vill ha det också så tror nog att hon har beställt eller ska beställa flera av samma papper:)Håller tummarna för att du får tak i det, ha det så himla bra och var rädd om dig:) Kramis i massor från lilla vännen Inger:)

Busan sa...

Hej vännen! Har suttit och beundrat din kalender igen och den är så vacker!!! Var inne och tittade hos Lena också och ja, ni är så duktiga!!!
Och du är ju så snäll och go och omtänksam vännen!!! Jag har tagit foto på stämplen jag har svårt för så jag hoppas få er syn på om ni tror jag är "rätt ute" med varför jag har svårt att stämpla just den stämplen... Panduros trästämplar har ju fler svårt för har jag förstått och man lär sig ju efterhand vad som man själv har lättast för att få fint.
Och ja, dum förkylning men är så likt mig och det beror nog på att mina slemhinnor är dåliga så alla "roliga" virus och baselusker som hittar mig vill hälsa på. Ja, man får väll ta det som en komplimang... *rodnar* Hoppas du klarat dig än så länge!!!
Blev så glad när du tycker jag har bra ordning!!! :D Har inte känts så men ja, när du säger det så börjar det likna något nu än om det inte är snyggt. Men håller med dig att det är mycket roligare att pyssla!!! :D
Ja, bara jag som var pratsjuk igen efter pizzan. Hoppas du med har en jättemysig helg och att du just nu sitter och pysslar!!!
Varma vinter-kramar
Busan

Lilla Pyssel Inger sa...

FÖRLÅT VÄNNEN att jag hade gjort slut på fågel papper hos Mia!!! Hoppas snälla att du kan förlåta mig nu när du har hittat papperet hos någon annan SNÄLLA!!! Bra att du kunde skratta åt det i alla fall:)Jag har allrig beställt via web butiken så vet inte hur den funkar!!!Jag ringer Mia eller mailar och talar om vad jag vill ha sen brukar min kära sambo åka förbi på vägen hem från jobbet och hämta det åt mig:) Han är alltid så himla snäll och gullig, vilken tur jag har:)Å det ska bli så himla kul att se vad du hittar på med detta papper:)Trevlig lördags kväll på dig vännen, kramis från lilla vännen Inger:)

Lilla Pyssel Inger sa...

God morgon på dig vännen och trevlig söndag på dig:)

Å tack snälla vad bra att höra att jag är förlåten och att du inte är ledsen på mig ha ha ha
Du har helt rätt tänk vad tokigt det skulle vara om man blev sur för en sådan sak! Sådana är jo inte vi eller hur min vän, vi gläds åt veranda och finns där för veranda och det är så underbart:)
I går var det vila hela dagen var slut efter en liten sväng på stan på fredagen. Men i dag ska jag bänka mig en stund i mitt mysiga pyssel rum. Håller på med ett par presenter som jag vill bli klar med så att jag kan få dom i väg:) Hoppas att du får en underbar söndag min vän och var rädd om dig du med:) Kramis i massor från lilla vännen Inger:)

Carina sa...

Snygg almanacka du har gjort!!! Så många fina bilder, mäste nog spara den sidan i mina favoriter... Ha en skön dag!! Kramen

Lilla Pyssel Inger sa...

God morgon god morgon på dig vännen:)
Tänk så var det redan måndag igen, fasen vad det går undan jag hinner inte med alla dagarna!!!
Jag tror nog att min svardotter blir glad för kortet och det andra som hon får! Hon brukar alltid vara tacksam för allt så det är nog inga problem:)TACK SNÄLLA Lena för att du tycker att jag är duktig det blir jag jätteglad för och det värmer ska du veta:)
Jag hade jättekul i går i mitt pyssel rum och fick undan en hel del. Har gjort och håller på med lite presenter till goda vänner:)
Hoppas att du också hade en riktig fin och trevlig pyssel dag i går:)
Skratta högt jag känner samma sak att det fungerar bättre när gubben inte är hemma ha ha ha Det är alltid något jag måste titta på eller något som han måste berätta
när jag sitter i mitt rum!!!
Ha en underbar måndag och vecka och var rädd om dig:) Kramis i massor från lilla vännen Inger:)

Pernilla sa...

Otroligt fin kalender och andra saker som du har gjort, tex lådan.
Rådjur är väldigt vackra djur att titta på.

Kram Pernilla

Camillas Kreativa sa...

Jisses amalia!!! Vad har jag gjort för att ni ska vara sååå snälla mot mig??? Snacka om att jag blev snopen när jag öppnade posten idag!!! Så himla fint och mappen så snittzig :o)Tack tack tack. Men jag måste ju fråga vad du menar med att jag inte får visa dem?? Är det bara motiven då eller, inte när de är typ målade och satta på kort. Jag är ju så nyfiken och frågvis av mig så jag måste ju veta varför oxå...
Tack än en gång, en så lyckad dag det blev idag, var så irriterad på hunden för han drar så mkt när vi vart ute o gått, men nu blev jag genast gladare :o)
Kramar
camilla

Lisan sa...

Tusen tusen tack för den underbara överraskningen, jag blev så GLAD.
Nu är för goa båda två. Jag blev så glad när bervbäraren kom och hade ett stort fint kuvert till mig med detta härliga innehåll.
Just den, om din fina almanacka som du har här i bloggen..den hade jag nog bara sparat o tittat på och inte kunnat skriva något i för den är så fin. Ha en super bra vecka och än en gång. Tack! Kramis från LIsan