fredag 27 november 2009

Dom två sista julkorten i den tredje beställningen varav ett är ett tävlingsbidrag


Det här första julkortet är ett bidrag till Scraphuset's tävling. Glitterlim i guld är det på grankvistarna och så är det bling i övre hörnet och några stenar även nedtill. Man skulle följa deras skiss och den gillade jag också. Jag har lyckats hitta en sån där grankvist stans så nu hoppas jag att den kommer också, den är iaf. beställd. Det stog att den kunde vara trög så det blir väl gubben som får hjälpa mej att stansa ut bladen. Så då lär det inte bli många utstansade. hi hi...
Idag fick jag veta att vännen Nettan kommer på besök på tisdag så då beställde jag lite från henne med, så tar hon med sig sakerna då hon kommer. Så superkul det ska bli att få träffa henne igen!! :)
Ha nu en trevlig helg allihopa så hörs vi till veckan.

Här kommer nu det andra kortet,onsdag 25 november 2009

Utmaning #4 hos fruarna Lilja


I fruarna Liljas blogg denna gång så är det en bingo utmaning och det tycker jag är roligt så jag ville vara med på den. Jag använde en rad i bingobrickan + la till 2 andra saker som det var tillåtet att göra, och man kunde även få använda sig av ytterligare saker men då fick de inte finnas i bingobrickan. I "min" bingorad nr 5 står det blommor, band, bling och hjärta. Och jag la till en stämpel + den lilla "mässings" klockan.
Måste nog tillägga att blinget finns på kortet, i det övre högra hörnet, även om det syns jättedåligt, lyckas inte få en bättre bild än denna i detta mörker.

Så här ser bingobrickan ut, (säger man bingobricka om scrapbingon? strunt samma) ;)

tisdag 24 november 2009

Julkort igen / Christmas card again


Jag är för allra första gången med i Friday sketches #79 utmaning, jag gillade helt enkelt deras skiss. & det blev ju så klart ett julkort nu med. Jag vill tacka Erica så mycket för att hon lärde mig hur jag skulle anmäla mig till tävlingar i andra länder med Mr.Linky. Tusen tack vännen! :)

I join for the first time Friday sketches #79 challenge, because i love the sketch.


Och här är skissen,

And here is the sketch.


Ha en bra dag mina vänner! :)

Have a nice day everybody! :)

söndag 22 november 2009

Sukkersötts utfordring # 62


Jag är för första gången med i en utmaning i en norsk blogg, hos Sukkersött hittade jag en skiss jag gillade, så varför inte chansa att vara med och tävla när jag nu ändå gjorde kortet efter deras fina skiss. ;)

& så här ser skissen ut som man skulle inspireras av,


Joo då, det glittrar om detta kort också fast det syns så dåligt, det är glitter på klänningen, på blomman i håret och på blombladen. ;)

fredag 20 november 2009

Födelsedagskort


Det här kortet gjorde jag till min systersons tjej när hon fyllde år i början på november. Jag använde mig av en skiss från Just Magnolia (tror jag det var) som jag hade sparat på min dator. Det är kul att använda sig av skisser tycker jag, så det gör jag ganska ofta, och ser jag någon skiss jag gillar någonstans på nätet så spar jag den, så då är det bara att välja bland dom när det är dags att göra ett kort eller en Lo. Papperen kommer från Basic Grey förutom cardstocken då förstås. Stämpelmotiven har jag fått av Sussie och Lena, Tack mina kära vänner! + Hängelflickan på insidan som är min egen stämpel. Motiven är målade med mina Pro markers som vanligt, sen är det magic mesh i silver, blommor, blad och bling. Självhäftande pappersspets från creative club som jag tidigare varit medlem i. En del av dom utstansade blommorna och alla bladen har jag även fått av goa Sussie. Tack igen min vän!


Och här är en bild på insidan,


Idag är jag glad, jag lyckades hitta stämpeln med Magnolias Tilda med ljuslyktan som är på kortet här nedanför i en nätbutik, och beställde den på en gång så nu hoppas jag att den kommer snart! Den heter Tilda visar vägen om någon är intresserad. Ha nu en jättetrevlig helg alla!

onsdag 18 november 2009

Utmaning hos fruarna Lilja


Här är mitt bidrag till fruarna Lilja´s utmaning, ännu en jättefin skiss hade dom som man skulle göra nåt av och så här blev mitt kort.

Och så här ser skissen ut,


Det var detta stämpelmotiv som jag fått av en vän, jag älskar detta motiv och du är en pärla vännen som skickade det till mig! Tack så mycket! :)

Min tredje beställning

Kors i taket! Det här är min tredje beställning på julkort, att jag skulle få så många beställningar hade jag inte ens kunnat drömma om. Glad är jag förstås att dom gillar mina julkort så att jag får göra mååånga, jag älskar att göra julkort! :D Dom två lila som jag redan har lagt ut här i min blogg ingår också i beställningen + att jag har tre kort kvar att göra. Så nu ska jag ta itu med dom härnäst.

måndag 16 november 2009

Ett till julkort till Sussies utmaning


Det blev ett till julkort till Sussies utmaning ändå fast jag inte hade tänkt göra det, men jag fick ännu en beställning på julkort varav minst ett skulle vara lila. Så det var bara att göra ett till sådant, tur jag hade lila papper kvar. :) Och när jag hade gjort kortet så tyckte jag det passade in på hennes utmaning, so let go! ;)
Fy vad det är svårt att fota nu, det är alldeles för mörkt för att det ska bli några bra bilder. Jag är ju inget fotoproffs som ni vet ;) och det underlättar ju inte direkt!! *skrattar* Ha det så bra mina vänner, här ska jag fortsätta med julkorten idag. Jag ska ha så kul sååå!! ;)

fredag 13 november 2009

Mormor Petras blogcandy


Petra har precis blivit mormor för första gången. Det blev en liten flicka och hon vill fira det med en blogcandy. Vinnaren dras med randoms hjälp den 29 November. Stort GRATTIS vännen! :D

torsdag 12 november 2009

Två julkort med annorlunda vikningHär har jag gjort två julkort i en annorlunda vikning som jag hittade en beskrivning av på handarbetas blogg. Mönsterpapperen kommer från Bo Bunny till det översta gröna kortet, och papperet till det röda kortet kommer från Maja Design. Det var lite pilligt att få till småbitarna till det gröna kortet eftersom jag ville använda mönstret som fanns på papperet. Men det röda gick mycket snabbare att få färdigt. ;)

måndag 9 november 2009

Julkort till Sussies utmaning

Nu är mina julkort till Sussies utmaning klar, så här blev mina...

Jag börjar med att visa ett kort i blått, självklart måste jag ju ha med lite stickles, så det är det på luvan & Bling på blommorna och i nederkanten. :)


Och så kommer 3 kort i brunt, glitterlim på kvistarna förstås. :D


Glitterpennor på hårbandet och lycktan och lite extra glitter från stickles på lyktan plus en glittrig punchinella. ;)


Här får en Blingstjärna stå för det glittriga. :)


Och till sist så blev det ett i lila också, jag beslutade mig för att göra ett väldigt enkelt kort i den färgen. Det blev inte så bra alls med det lila glittret. Då gick det bättre med glittret i vitt, det la sig mycket snyggare på snöflingorna och snögubbarna. Sen är det små duttar med stickles även här såklart. ;) Så gott som alla kort måste ju glittra till jul om du frågar mig. ;) Hi hi...
Detta julkort är det första av den tredje beställningen.söndag 8 november 2009

2 Födelsedagskort och en försvunnen vinst


Så här ser insidan ut,

Min svåger Stig fick detta kort när han fyllde år i slutet på oktober.
Till det använde jag Cardstock, Papper från Kaiser & Karen Marie klipp. Retroblommorna har jag fått av min goda vän Karina & Bladen och Löven har jag fått av kära vännen Sussie. Sen är det Bling, Brads, Charms, Dekorband. Noterna har jag också fått av Sussie. & Alfabetet har jag fått av min kära vän Lena. Stämplar från Hänglar och Stänglar målad med Pro markers och sen har jag satt fatt motiven med distanstejp.
Tack så mycket mina vänner Karina, Lena & Sussie för material "bidraget" till kortet! :)

För några veckor sen så var jag med i Scraphörnans tävling med ett "Bra att ha kort"
Jag fick då tröstpriset men eftersom det inte kommit fram så mailade jag Marit i går, hon berättade då att hon skickat det för tre veckor sen så det är posten dom klantarna som har slarvat bort det. Det är väl typiskt att det ska ske när man vinner något! :(


Så här ser insidan ut,

Strax innan Stig fyllde år så skickade jag iväg detta kort till Jeremy i Schweiz, han är min systerdotters man. Detta kort är jag inte nöjd med alls, jag hade gjort det förra året så iår behövde jag bara göra insidan, men som sagt nöjd är jag inte men det fick gå iväg ändå eftersom jag inte hade tid att göra ett helt nytt kort.
Texten på framsidan lyder... "Birthdays are natures way of saying eat cake"
Materialet är Cardstock, Papper från Creative Club. Alfabetet som syns dåligt är rub-ons + chipboard alfabet. Olika stickers från Panduro och Bokhandeln. Blommor och Bling och ett motiv från Altered By Design.

Jag gjorde klar två julkort igår kväll men när jag tog fotona så blev det så dåliga bilder, får se om det går bättre att fota idag. Försöker sen, men det är lika mulet och regnigt idag som igår så jag vet inte om jag lyckas. Vi får se hur det går.

lördag 7 november 2009

Så söta stämpelmotiv jag fått!


Titta vilka jättesöta stämpelmotiv jag har fått från snälla & goa Busan!! :) Jag blev så GLAD för dom!! :D Tusen tack vännen vad gulligt av dig att tänka på mig!! :)
Ni får ursäkta blänket i bilden, det är så mörkt idag så lampan måste vara tänd, det regnar och är så mulet och är ett riktigt skruttväder!!

torsdag 5 november 2009

Swap September/oktober

Nu är denna omgången avklarad och alla har fått hem sina kort. Denna gång hade vi två hela månader på oss för att vi skulle hinna med att göra alla korten.
Vi har gjort två kort vardera, ett med: 1 recept på Godis och
ett med: 2-3 recept på snabblagade maträtter. Dom recepten kommer att vara bra att ha i december då det är så mycket annat som ska hinnas med.

Åh så smaskiga recept mmmums fillibabba!! Särskilt godisrecepten förstås. ;)
Alla har verkligen gjort superfina kort så det är en ren fröjd att bara njuta av korten!! :D Jag gillar alla kort och idéer väldigt mycket!! Dom är hur fina som helst! :)
Jag ska väl berätta också att det är sista gången som jag är med i swapen jag kommer heller inte att hålla i "trådarna" längre. Utan nu lämnar jag över allt till Pernol. Lycka till vännen!

En liten varning bör utfärdas här. ;) Räkna med ett megalångt bloginlägg, jag får inte till det med bilderna att få dom sida vid sida. Är det någon som kan lära mig det så tar jag tacksamt emot hjälpen. :) Så jag måste helt enkelt lägga in bilderna en och en, därför blir det ett megalångt inlägg här, jag har försökt att krympa ner texen och låta bilderna tala för sig själva så att ni orkar igenom detta.

Först ut är mitt godiskort,

så kommer Lena J´s,

& så kommer Karina´s,

så kommer Pernilla Mass,

så kommer Lene´s,

så kommer Pernol´s,

så kommer Lisan´s kort med godisrecept,Här är mitt kort med matrecepten,

Och Lena J´s,

& så kommer Karina´s,

så kommer Pernilla Mass,

så kommer Lene´s,

så kommer Pernol´s,

& sist men inte minst så kommer Lisan´s superfina kort med matrecept.

Nu när ni sett alla så håller ni nog med mig att dom är superfina allihopa!! :)

Kika gärna in i dom andra tjejernas bloggar också!

Drar det lite kort bara om vad jag använt för material,
Till Godiskortet; Cardstock, papper från Best Creation & Spillpapper. Motiv och god jul texten kommer från Karen Marie Klipp. Brads, Photo Turns och Glitterlim. Till siffrorna 24 har jag använt en mall och skrivit med tuschpenna.
Till korten med Matrecepten; Papper från SEI. Glitterlim. Stämpelmotiv från Hänglar & Stänglar. Promarkers. Lite material från Creative Club.

Ha det så bra & ha en trevlig helg alla!