måndag 30 augusti 2010

Grattis min vän en dag försent

Hoppas helgen har varit bra för er alla, gubben har jobbat nattskift så jag har haft några mysiga kvällar med pyssel. Det är så härligt att sitta och pyssla när gubben jobbar för då är det lugnt och skönt och man får pyssla i lugn och ro.
Ingen gubbe som tjatar om mat eller annat eller att man ska komma och titta på nåt på TV osv.
Några fler som känner igen sig i det där? hihi ;)

Eftersom jag nu vet att Pernilla "Pernol" har fått fram och sett sitt födelsedagskort, så kan jag lägga ut det här i bloggen. Så här kommer det...


först framsidan såklart,
ser ni? denna gång kom jag ihåg att lägga i ljusen innan jag fotade. hi hi ;)




så här ser insidan ut, bakelsen glittrar faktiskt, även om det inte syns här,




och så har jag satt ett motiv även på baksidan denna gång, och det glittrar det med,



Vi hörs igen om några dar, när julkortet är klart till utmaningen. På onsdag ska jag fara bort en sväng också över dagen bara. Ha det så bra så länge! ☺

torsdag 26 augusti 2010

Julkort nr 2 är Vitt bara vitt

Här är nu äntligen mitt vita kort, datorn har krånglat med mig i två dar här så därför har jag inte kunnat lagt ut det förän nu. Jag vet inte vad det är för knas med datorn, jag begriper mig inte på sånt, det ska bara funka och när det inte gör det så tappar jag tålamodet och går därifrån arg som ett bi. Ha ha :D

Detta kort är också till utmaningen hos Altheas Mix, denna vecka hade hon en i mitt tycke svår utmaning till oss, vi skulle göra julkorten helt vita.
Men OJ så kul det var att göra detta kort. ☺
Först när jag såg hennes utmaning så tänkte jag att nää det där klarar jag aldrig! Men ack så fel jag hade, och jag är faktiskt ganska nöjd också med mitt kort, även om det blev ganska så enkelt. ☺
Granen är embossad med ett pulver som heter "Snowflake" och som ni ser så blev toppen på granen väldigt silvrig, det är mycket glitter i detta embossingpulver så jag kanske ruskade burken för dåligt, annars vet jag inte vad det kan bero på att det blev så här.
Hoppas det är nån som vet varför det blev så här? Snälla, tala då om det för mig. ☺




Oj! Det är snart helg igen, jisses vad veckan gått fort. Ni får ha en toppenbra helg allihopa så syns vi till veckan igen. Ha det så bra alla. ☺

tisdag 24 augusti 2010

Dom sista sommarkorten

Här kommer dom sista korten jag skickade som sommarhälsningar. Dessa gick till mina vänner i Vännäs, Catharina och Nettan och lilla Engla, Nettans dotter.
Det är jättekul att göra såna här teljuskort, har man bara en bra beskrivning så går det lekande lätt. Beskrivningar finns ju hur mycket som helst på nätet, men till just dessa som jag gjort nu, så kommer beskrivningen från tidningen Ett Trykk. (det senaste numret)

Klantiga jag glömde ju naturligtvis att lägga i värmeljusen innan jag tog bilderna, men jag lade i alla fall i dom innan jag postade breven. Sån tur va? hi hi ;)







Nu ska jag återgå till min julkorts tillverkning, en svår utmaning gav Mita oss denna vecka, så där får man tänka till både en och två gånger.
Men jag ska försöka åtminstone att få till nåt jag med.

Hoppas ni får en bra vecka alla.

lördag 21 augusti 2010

Årets första julkort

Jag har nu hoppat på Mitas utmaning jag med, efter lite påtryckningar från goda bloggvänner som vill ha sällskap bland tomtarna. hi hi ;) Jag ska inte skylla det på dom, för jag har ändå tänkt att gå med, men inspirationen har saknats för att göra julkort, och som ni alla vet så går det bara inte att göra korten om man inte har just inspiration.
Hur som helst så hittar du utmaningen hos Altheas Mix, den går ut på att i lugn takt göra julkorten så slipper man "slita ont" veckorna före lucia. Om man gör ett eller flera julkort per vecka avgör man själv, huvudsaken är att man är med. Du får dom flesta klara i god tid på kuppen, och det kan vara skönt eller hur? Säkert är jag jätteglad när lucia kommer att jag började i god tid för en gångs skull.
Den söta snögubben är en digi stamp från min goda vän Carina W.
Tyvärr blev mössan på snögubben konstigt orange, bara för att jag tog på stickles på den, med facit i hand så borde jag inte ha gjort det. :( Nu är det ju så dags att ångra sig så den får vara som den är.
Skulle kanske nämna också att i veckans utmaning hos Mita så ska man ha med knappar och brads på sitt julkort så jag öste på med det, det syns dåligt men på snögubbens mage så är det också knappar.
Ha en fortsatt trevlig helg!





onsdag 18 augusti 2010

Fortsättning följer...

... på mina sommar hälsningar.
Här är fyra enkla kort som gick till Busan, Camilla H, Cattis och Lisan, jag länkar inte till Busan för hon har en privat blogg.

Så här ser korten ut, dom fina spellbinderserna har jag fått av en kär bloggvän, tusen tack för dom vännen!! :)
För att inte tappa lusten helt så har jag varierat mina sommar hälsningar, annars är risken stor att jag inte fått alla klara innan sommaren tog slut helt. ;)




Och detta är två av insidorna, de andra två ser nästan lika ut så jag tog ingen bild på dom.


Imorgon hoppas jag kunna lägga ut resterande sommarkort. Så att alla sommarkort är visade innan jag ska lägga ut mitt första julkort för i år, förhoppningsvis är det klart tills på fredag eller lördag så jag kan hoppa på utmaningen som finns i Altheas Mix blogg. Nu vill det till att jag lägger på ett kol här så kortet blir klart nån gång. hi hi ;) Vi hörs snart igen, ha det så bra alla!


måndag 16 augusti 2010

Ett långt inlägg med mååååånga bilder

Vilket underbart väder det har varit hela helgen, tänk om det kunde fortsätta att vara så här, men det får det väl inte förstås. Nu går vi ju mot hösten med mörkare och kallare tider, huvvaligen!! :( Men det är inget vi kan göra något åt det är bara att följa med vare sig vi vill det eller inte. En del som är födda under vintern säger att dom är vintermänniskor men det där förstår jag inte riktigt, i mitt fall så är det ju så att jag visserligen är född mitt i den smällkalla vintern men jag fullkommligt älskar sommaren och skulle gärna ha sommar året runt, tyvärr är ju det en omöjlighet och visst har alla årstider sin tjusning men ändå... önska kan man väl alltid få göra. ;)

Jag har ju skickat några sommarhälsningar av varierande slag, några ni redan sett och de resterande tänkte jag visa er denna veckan. Här kommer ett gäng bilder på Goddie Holders som jag skickade till dessa tjejer, Kikki, Karina, Pernol och Sussie.








En närbild på den egengjorda blomman på insidan av goddie holdern.



Sedd från sidan...



Insidan...



Dom medföljande tagsens framsida...



och baksidan på tagsen...


Det var allt från mig idag, ha en trevlig vecka allihopa! ☺

torsdag 12 augusti 2010

Tusen tack kära Camilla

Igår kom ett jättejättefint kort till mig igen!! ☺
Jag blir så GLAD varje gång det kommer ett spännande kuvert från någon av er, mina bloggvänner, för jag vet ju att det innehåller något fint till mig och det gör mig sååå lycklig!! ☺
Vilken fantastisk tur jag har som har så ♥ underbara vänner!! ♥ ☺
Denna gången kom det från kära vännen Camilla!!
Tusen, tusen TACK för det jättefina kortet vännen, jag blev sååå jätteglad!! ☺

Kortet är så jättefint i dessa fina och härliga färger och med det fantastiskt söta motivet,
se här själva... visst är nallen jättegullig? ☺




Här är det mulet idag så det kommer nog att bli en pysseldag, men först har jag order om att göra en matlista så gubben kan åka och handla, men frågan är vad sjutton ska vi äta??? Nån som har nåt förslag? Jag har ingen aning kommer inte på nåt alls, att det ska vara så svårt att hitta på vad man ska äta. ;)
Ha det så bra alla och hoppas det går bättre för er att hitta på vad ni ska ha till middag. Pyssla lugnt! ☺

tisdag 10 augusti 2010

Tack kära Nettan & Engla

I fredags fick jag så trevligt främmande sååå, ☺ Anette/Nettan från scrapbooking4you och hennes familj kom hit. Dom var på väg till en mässa och hade vägarna förbi, och när dom har det så brukar dom stanna till för en fika hos mig. Det är så jätteroligt att få träffa dom ibland så det är jag glad för att dom gör!! ☺ Dessutom så tar dom ju med mitt paket på samma gång, om jag nu har lagt en beställning så klar. Oftast har jag ju det, för det är klart jag passar på då jag får det levererat till dörren!! ☺ Detta fina hade dom med till mig denna gång, Nettan har gjort en så superfin ask till mig så åååååh!! Tusen, tusen TACK för både den och innehållet vännen!! ☺ Inte nog med det... jag fick ett jättefint kort av Engla också, visst är det fint? Hon är ett blivande scrapproffs som brås på sin mamma, eller hur? Håller ni inte med mig? Tusen, tusen TACK lillgumman, jag är så jätteglad för ditt jättefina kort!! ☺






onsdag 4 augusti 2010

En underbar dag och ett födelsedagskort

Hejsan alla! Måste berätta vilken underbar dag jag hade igår! ☺
Jag och gubben klev upp kl. 5 på morgonen för vi hade bestämt oss för att åka upp till Ö-vik över dagen, resan tog några timmar upp dit, närmare bestämmt ca 4 timmar. Vi var hem till Sussie med familj och hälsade på, dom bor jättevackert vid havet och dom har en fantastiskt fin utsikt från sitt hus. En väldig tur hade vi med vädret, soligt och fint var det hela dagen och alldeles lagom varmt. Sussies svärmor har en båt som vi fick låna så efter en god fika så for vi ut på sjön och såg oss omkring på några öar, en härlig resa! ☺ vi fick lite solbränna på köpet, det tar ju så bra på sjön så idag är jag alldeles röd i ansiktet. Ha ha. Efter båtturen så blev vi bjudna på en god middag med vin, och när maten var uppäten så skjutsade Sussies man henne och mig på scrapträff. På vägen plockade vi upp Pernilla "Pernol" som det var första gången jag träffade i verkligheten trots att vi "känt" varann så länge som ca 2 år. Jätteroligt att äntligen få träffa dig vännen!! ☺ På träffen så fick jag träffa många trevliga tjejer, dom flesta var ju naturligtvis nya ansiken men några känner jag igen från bloggvärlden. Jättetrevligt att träffa er alla tjejer framförallt er tre, Pernol, Annica H och Anette som jag pratade mest med. Efter den trevliga scrapträffen så satt vi en stund och pratade med Sussie och hennes man sen for vi hemåt igen, ungefär kl. tre i morse var vi hemma. Så det var en alldeles underbar sommardag, tyvärr glömde jag kameran hemma så dagen är inte förevigad, men den kommer i alla fall att vara ett roligt minne för livet!! ☺


Jag är ju med i en födelsedagskedja och ännu en tjej har fyllt år, Kim heter hon. Jag känner henne inte men skickade såklart ett kort till hennes födelsedag och det var detta kort hon fick.



Tagen är likadan som den Lisan fick med i sitt kort, och den är instucken i en enkelt gjord ficka på insidan av kortet.




söndag 1 augusti 2010

Grattis till alla besökare Mias Mix

Mias Mix närmar sig 10 000 besökare, stort GRATTIS till alla besökare!! ☺
Mia tänker ha en utlottning i samband med detta och självklart vill jag vara med på den. Vinsten är en SCORE-PAL METRIC för oss scrappare och en DVD-skiva för dom som pysslar med smycken. Vill du också vara med och fira henne så gör ett besök HÄR!