fredag 29 januari 2010

Mer altrat

Jag har altrat lite igen, en låda som jag ska lägga KAOS korten som jag har fått. För mig betyder ordet Kaos = röra, så en salig röra fick det bli och är! det av blommor, sorter och färger + dekosar i övrigt.
Och så har jag gjort 2 till förvaringar, lika lite pyntade som den jag gjorde tidigare. Jag måste ställa dom tätt, tätt så då rymms det inga dekorationer och inte skulle det synas heller så då är det liksom ingen vits med det. Den rödaktiga varianten så är det en jättevacker "bling it on" på, "Bling it on" är en vacker rub-ons + att det följer med blingstenar som man sätter lite här och där på den. Blingisarna kanske syns lite dåligt så förstora bilden så ser ni dom bättre.
Välkommen tillbaka på måndag, för någon gång under dagen så kommer jag att uppdatera bloggen med något roligt, vad det är det får ni se då.
Ha nu en jättetrevlig helg alla som tittar in! :)






torsdag 28 januari 2010

Åååh så sött! :)


Har ni sett vilken söt mapp jag fått från snälla, goa och omtänksamma Busan!
Visst är den jättejättesöt!! :) Så himla gullig är den i denna storlek, jag älskar den!! :D Tusen TACK vännen för denna och för innehållet, jag är sååå glad för allt!! :D

Insidan är så himla fin, titta så snyggt hon gjort!! :O

Detta foto har jag lånat av Lena J, när jag tog mina foton på mappen så la kamerabatteriet av, när jag sen tittade på bilderna så var de flesta en ren katastrof. Undrar var det beror på?? Förmodligen en dålig fotograf. Ha ha ha...
Tur att Lena hade fått en likadan mapp som mig så jag kunde norpa hennes foto. hi hi... ;) Tack för lånet vännen!

tisdag 26 januari 2010

Mappar till mina vänner

Jag har gjort några mappar av min egen modell till några av mina vänner igen. Dessa vänner har inte fått någon mapp förr av mig så nu var det på tiden tyckte jag. Förrutom Sussie då, för hon har fått en tidigare också, men hon gav mig en liten vink om att hennes var fullproppad nu ;) så då gjorde jag en till åt henne på samma gång som de övriga. Är det fler av er som har proppfulla mappar så är det bara att säga till så kommer det en ny. Vill ni pröva att göra en själva så finns en beskrivning i min etikett "Mappar" på högerkanten om ni scrollar ner lite. Jag är ingen expert på att göra beskrivningar, så om ni kör fast så fråga gärna så ska jag försöka förklara hur ni ska göra.

Den första mappen gick till Sussie,


Nästa gick till Busan,


Denna gick till Camilla Holm,


Och denna till Lisan,


Denna mapp fick flytta hem till Gertrud,


Och denna flyttade hem till Petra,



fredag 22 januari 2010

En vinst & två kort


Först ut är ett tackkort jag skickade till min kära vän Pernol, för att hon tog över swapen efter mig. Jag gjorde ett enkelt criss-cross card med en tag, och dekorerade med blommor och pärlor, jag chalkade kanterna på det också och det var det hela. Ett snabbt kort att göra men jag fick sagt det jag ville och det var huvudsaken.
Tack vännen! :)


Sen en vinst från Karlssons scrapperi Hon hade en advenskalender före jul i bloggen och varje dag så hände det något där, ibland var det en utmaning eller liknande. Men denna gång skulle man lämna ett julklappsrim och jag lämnade in två förslag varav jag lyckades vinna med det ena, en ren tur vill jag lova för rimmet var både gammalt och slitet. Hi hi... Som sagt så hade jag tur och fick två jättefina stämplar hemskickade av snälla Jenny. Tack så mycket! :)


Till sist så kommer kortet som min kära vän Lena fick av mig på sin födelsedag.
Hur det är gjort det ser ni ju alla, den fina bilden hittade jag någonstans på internet. Grattis igen vännen! :)

& så här ser insidan på kortet ut. Även denna bilden kommer från någon sida på nätet som jag naturligtvis har glömt vad den hette. Jaaa sån är jag... glömsk!! ;)


Ha nu en trevlig helg alla som tittar in här & ha det så bra!
Vi ses till veckan. :)

onsdag 20 januari 2010

Födelsedagskort

Jag har några födelsedagskort som jag inte har visat er än men här kommer två av dom. Dessa kort är till mina vänner Camilla Holm och Petras födelsedagar, då dom fyllde år i början på december. Insidorna gjorde jag nästan identiska så därför visar jag bara en av dom.

Detta kort var det Camilla fick.


och detta kort fick Petra.


& Så här ser insidorna ut.

Det var lite svårt att inte få med blänket på kakpapperet på insidan, det var i silver och väldigt blankt tyvärr.

Jag sitter här med min kaffekopp och undrar vad jag ska hitta på för pyssel idag, nåt måste jag sätta fingarna i, så jag får väl leta bland mina papper och se om jag hittar på något, i går blev det inte mycket gjort, satt mest och funderade hi hi... en liten ask gjorde jag, men den blev inte så där jättebra så det får jag försöka lösa idag. Locket blev alldeles för stort, så det är väl bara att ta nya tag och göra ett nytt som passar bättre. ;) Vi hörs! Kram, kram.


torsdag 14 januari 2010

Bordskalender

Nu är min altrade kalender klar. Jippie!! :) Jag fick hjälp av en jättesnäll & mycket kär vän med att få dit wiren, för jag har ju som ni vet ingen BIA själv.
Tusen tack för hjälpen vännen, du vet själv vem du är! ;)
Motiv bilderna har jag hittat lite här och där på nätet men om ni tittar in på denna sida så finns flera av "mina" där (kanske alla) & andra jättefina vintagebilder klicka HÄR så kommer du dit.
Beskrivningen till hur ni gör kalendern hittar ni HÄR.
Här är den nu, månad för månad.














Jaha ja, nu när den är klar så måste jag ju hitta på något nytt att göra, men jag tror jag gör några till utav förvaringen som ni hittar lite lägre ner på denna sida, jag skulle behöva 2-3 st till så det är väl bara att gräva fram flera papper och köra igång. hihi... lika bra att smida medans järnet är varmt! ;)

Rådjuren



Tänkte jag skulle visa er vilket fint besök jag fick igår. Visst är dom vackra!! :D
Det var så roligt också att den ena tittade rakt på mig när jag tog korten, jag kunde ta flera biler och hon/han stod fortfarande stilla så det var så kul!! :D
Klicka på bilderna så ser ni dom bättre. ;)

onsdag 13 januari 2010

Altrade små askar





Före jul gjorde jag dessa askar som jag skickade till några bloggvänner. Det var en kul grej bara som jag ville göra. Askarna var jätteroliga att göra och nått skulle dom ju användas till, så jag kom på att jag kunde skicka dom till mina vänner som ett litet tack för den fina vänskap dom ger mig & för alla kommentarer dom lämnar här i min blogg. Jag fyllde dom med några blommor, blad och en liten marsipanlimpa.
Det var inte mycket men som sagt en kul grej bara. :)
Jag köpte en utstansad ask på tradera under förra året och den använde jag som mall för att göra dessa. Dekorationerna är relief-stickers köpt hos Nettans för ett år sen, visst är dom fina? :) "Etiketten" med fågeln och fågelholken är från ett utklippsark köpt på panduro för flera år sen och som bara blivit liggandes.

Jag håller på med att altra en sak, vad det är får ni se när det blir klart. Men det tar lite tid än så det är tur att jag har lite på lager att visa er så länge, hihi...
Just nu så är det altering som upptar mitt intresse och det är så jätteroligt!! Jag är så himla less på att göra kort efter alla dessa julkort som jag gjorde. Jo, jag vet att det är många som gjorde fler julkort än mig, men det hjälps inte, jag är less i alla fall. Ha det så bra alla, vi hörs och ses här på bloggen. :)

måndag 11 januari 2010

Åååh så sött... till mig? :o :)


Har ni sett va gulligt som kom till mig med posten idag!! :D Så himla söt uggla och en jättefin strut!! I struten fanns en påse med blandat smågodis!! ;) Mmmmm mums!! :)
Det kom från min kära och snälla vän Karina.
Tusen tusen TACK vännen för den vackra struten och det som fanns i påsen!!! :D

Trevlig kväll önskar jag er alla, nu ska jag sätta mig och pyssla ett tag, det tycker jag att jag är värd efter dagens städning.

söndag 10 januari 2010

Förvaringsbox


Det är denna box jag har pysslat & krånglat med dom sista dagarna, när jag väl kom på vilka mått jag ville ha och hur jag skulle göra för att få det som jag ville, så var den både enkel och rolig att göra. Så jag kommer säkert att göra flera av dessa. Himla praktisk förvaringslösning. När man väl gjort en så kan man ju ändra storlekarna efter behov, istället för att krångla som jag gjorde, ändra på storlekarna direkt. Jag rekommenderar er att förstärka botten med flera lager cardstock, annars blir den väldigt vek och ranglig. Jag klistrade i hop 2 cardstocksbitar i samma storlek som botten har till utsidan och 2 bitar till insidan så nu är den stadig, jag tog bilderna innan jag gjorde detta, så tycker ni att den ser sne & vind ut så är den det också på dessa foton.
Jag dekorerade den sparsamt eftersom det ändå inte kommer att synas där den ska stå.

Toppen/Locket.

Från ena sidan.


Här kan ni se tutorialen hur man gör den.