måndag 31 maj 2010

Födelsedagskort

Hejsan! Hoppas helgen varit härlig och att ni haft fint väder. Här har det regnat en hel del men igår var det faktiskt fint väder och vi fick se solen igen. :)

I maj var det min svärfars sambos tur att fylla 70 år, så jag gjorde detta kort till henne. Orkar inte sitta här någon lång stund och skriva, jag har så fruktansvärt ont i nacken och huvudet så jag förstår inte hur jag ska orka med att sitta hos tandhyginisten på eftermiddan, så därför måste jag vila nu innan jag ska dit. Jag har heller inte mycket att säga om kortet så bilderna får tala för sig själva helt enkelt, håll tillgodo. ;)




Insidan, stämplarna med staketet och flickan kommer från Bildmålarna.
Jag föll pladask för den gulliga staketstämpeln med fågelholken och rosorna. :)


Baksidan på tagsen, här har jag fått en uppstämplad kalender av en kär vän, tack för den vännen! :)


Kortets baksida, stansad med Martha Stewart stansen "Doily lace".



onsdag 26 maj 2010

Gåvokort och Badrockarna

Goa, rara och snälla Sussie har ju varit här och hälsat på och vi hade så jätteroligt tillsammans som alltid. :) Vi gjorde väl inget speciellt förutom att Sussie scrappade lite och så stansade vi ut lite av varandras olika stansar. Tyvärr hade jag ingen pyssellust de dagar hon var här så därför vart det inget gjort för mig då, när min lust vaknade så var det tyvärr dags för Sussie att åka hem. Vi pratade ju en hel del förstås till långt in på nätterna hi hi, och såg lite på tv med. Bl.a. tittade vi på filmen "mannen som kunde tala med hästar" som hon inte sett förr. På lördags kvällen var vi på Folkets Hus och såg ett gäng killar som uppträdde. Dessa killar gick jag i skolan med så jag känner och är kompis med dom alla, gå in på länken nedan så får ni se en del av det Sussie och jag fick se.
Dom kom nämligen med i våran lokala tidning, vi hade en jätterolig kväll där på folkan med fart och fläkt och bra musik, eller hur Sussie?

www.helahalsingland.se

Tills Sussie skulle komma hit så hade jag gjort ett gåvokort till henne som en liten välkomstgåva, i den fanns en altrad tändsticksask och några väldoftande värmeljus, här kommer bildbevisen. ;)






Ha det så bra alla tills vi hörs igen. :)

måndag 24 maj 2010

Grattis ni som vann i mina utmaningar

Tack för alla bra förslag på namn till mitt kort i utmaning 1 :)
jag fick 16 förslag på namn, dom flesta olika.

Men OJ!! det var svårare än jag trodde det skulle bli, att välja ett av namnen. Jag har haft världens dilemma här, och hjärnan har fått jobba på ackord. ;) Ha ha. Jag fick ju så många bra förslag och jag tyckte om flera av dom extra mycket, så det har varit jättesvårt att bestämma sig. Men nu har jag äntligen beslutat mig för att det får bli...

Tack för alla fina bidrag som kom in till utmaning 2 också :)
jag fick in 12 jättefina bidrag.
Titta gärna in till varandra och kika på alstren, adressen till bloggarna hittar ni i förra inlägget, bland kommentarerna.











Nu är ni nyfiken vilket namn det blev va? ;)












Håll i er, här kommer det...












Jag bestämmde mig till sist för...












"Surprise cardholder"

Och vinnaren är Sussie! GRATTIS vännen! :)
Material till ett Surprise cardholder kommer snart hem till dig.

Jag har även två tröstpriser, jag skrev alla namnen på varsin lapp och la dom i en skål sen fick gubben dra två stycken av dom, han drog dessa namnlappar...

Mia
och
Busan

GRATTIS till er tjejer, något litet kommer med posten. :)

Mia jag behöver din adress, maila mig den på... lenas.mail@telia.com eller skriv den i en kommentar här på bloggen.


Så har jag haft Random till hjälp att dra vinnarna i tävling 2 och...

Vinnaren av stansen blev Cattis R GRATTIS vännen! :)

Naturligtvis har jag två stycken tröstpriser även här, random fick hjälpa mig med två nummer till, och bakom dessa nummer fanns namnen...

Carina W
och
Lena J

GRATTIS till er tjejer, något litet kommer med posten till er också. :)


fredag 7 maj 2010

Kort med tema fåglar, döpt till Surprise cardholder + 2 olika tävlingar hos mig & en bloggpaus

Jag har gjort några kort som har flera sidor och tags, dom har inget namn och det tänkte jag ni skulle få hjälpa mig med. Mer om det senare.

"Modellen" kom jag på sen jag i påskas gjorde några kort med papperspåsar sk. kanisterkort som det finns en beskrivning på i Hobby och hantverks blogg. Jag tänkte att det måste gå lika bra att använda ett kuvert istället för påse, det är klart jag måste testa det och det är den testen ni ser resultatet på här. Jag hade 4 dubbelsidiga papper från Kaiser, det innebar att jag hade 8 sidor av både enfärgat och mönstrat att välja på till korten. Kuvertet är i storlek C5 = ca 16 x 23 cm.

Här ser ni det ena kortets framsida med tagsen instuckna i fickorna.
Fickorna får man genom att vika ett hopklistrat kuvert på mitten och skära av någon mm i varje kortsida. Bäst är att skära av dem tillsammans så det blir samma mått på båda. Sen gjorde jag på samma sätt med dessa kort som med papperspåse korten. Naturligtvis får man anpassa måtten på papperet efter kuvertet istället för efter påsens mått.


Kort 1 & 2


Kort 3 & 4


Insidan, (jag fick låna gubbens fingrar vid fotograferingen)


De båda tagsen


Den ena tagens baksida, det andra skrev jag en hälsning på.


Här ser ni fickorna från sidan, bilden fick jag låna av Busan. Tack för lånet vännen! :)


Tävlingarna ja...

Tävling 1:
Jag tänkte ni skulle få hjälpa mig med att hitta på ett namn till detta kort. Jag har sån dålig fantasi så jag kommer inte på något passande. Så det hoppas jag att ni gör. :)
Skriv ett förslag på ett passande namn i detta inlägg, jag kommer att välja det namn jag tycker passar bäst till kortmodellen.
Ni har tills söndagen den 23 maj kl. 24:00 på er.
Jag presenterar en vinnare så fort som möjligt efter pingst. Skulle flera av er ha skrivit samma förslag så lottas vinnaren fram bland dessa, jag gör isåfall små lappar med era namn på och så får gubben dra en vinnare bland er som lämnat det vinnande förslaget. Det blir mest rättvist så tycker jag. Ni får skriva så många förslag som ni kommer på, så lämna nu många bra förslag. :) Inga regler alls i denna tävling, lämna bara ert förslag i detta inlägg, det är allt. :)

Vinsten i tävling 1 blir material till ett sånt här kort.
Förutom motiven (de finns på nätet, bara att skriva ut)
Det blir inte exakt lika material som mina kort är gjorda av utan andra papper och övrigt material som är i matchande färger. Hälften av papperen skär jag ner till storleken 16 x 15 och den andra hälften av dom blir då 14 x 15 så ni vet. Nu hoppas jag att jag får många fyndiga förslag och det är jag säker på att jag får av er också. :)

----------------------------------------------------------------------------------

Tävling 2:
Här vill jag att ni gör ett kort med något i lila. Om ni väljer att göra hela kortet lila eller endast har en lila detalj med på kortet spelar ingen roll.
Så länge nåt lila finns med så är jag nöjd. :)
Även här har ni tills söndagen den 23 maj kl. 24:00 på er.
Jag presenterar en vinnare så fort som möjligt efter pingst.
Ni lägger upp det i eran blogg och lämnar en direktlänk i detta inlägg.
Ni får göra så många bidrag ni vill, men ett bidrag/inlägg i eran blogg och så lämnar ni en direktlänk/bidrag här i inlägget.
Vinnaren lottas fram med hjälp av random.

Vinsten i tävling 2 är en spritt ny Martha Stewart kantstans "Doily lace". Den ser ut så här,
Bilden är lånad någonstans på nätet. (har tyvärr glömt vart)

Jag tänker nu ta en bloggpaus under tiden, min kära vän Sussie kommer hit och hälsar på så jag behöver nu försöka städa bort så mycket katthår som möjligt pga. att hon är så allergisk mot katter, och jag har ju två av den sorten som ni kanske vet, så det blir en hel del katthår som lägger sig lite överallt. Sen när hon är här så vill jag ju inte sitta vid datorn utan umgås med henne istället, det förstår ni säkert.

Lycka till i tävlingarna! :)
Ha det så jättebra och ha en jättetrevlig pingst om vi inte hörs av innan dess.

tisdag 4 maj 2010

Tusen TACK kära vännen Lena

Titta här vilken otroligt fin klokbok som kom till mig idag!!
Tusen tusen tack Lena vännen, den är helt underbart superduperfin jag finner inte ord att beskriva den tillräckligt. Inte heller finner jag ord att tacka Lena tillräckligt bra som hon är förtjänt av. Den är helt makalöst vacker och jag älskar den!! :) Jag blev rent av chockad när jag såg den vackra boken, och jag är varm långt in i hjärtat av Lenas godhet. Hon hade skrivit några rader till mig och bl.a. stog det att hon gjort denna som "enarmad bandit" hi hi, men hur hon har lyckats få ihop något så vackert med bara en arm det fattar jag inte. Hon är helt makalös min vän!! :) Tusen TACK för boken och allt det andra som kom vännen!! :)

Eftersom jag inte finner ord att beskriva boken tillräckligt så får jag helt enkelt låta bilderna tala för sig själva. Så här kommer dom...












måndag 3 maj 2010

Kjells Dodge Dart GT 68

Hoppas ni alla har det bra så här efter valborghelgen.
Här är en liten film på gubbens nya "leksaksbil" ha ha ;) som han köpte i förra veckan. Nej då, det är ingen leksaksbil, det är bara jag som retas med honom lite. Tänk att det ska vara så roligt att retas, tycker ni andra det också?
Lite roligt måste man få ha, eller hur?

Nu har han också skaffat sig en hobby igen, och det är bra, då kanske han klagar lite mindre på alla mina inköp till mitt pyssel. Hi hi.
Den är inte inspelad här på våran gata utan en liten bit ifrån oss, ca 2 mil närmare bestämmt.
Titta ni som vill, den tar bara någon minut. Ni som inte är intresserad av det kan strunta i det. ;) Valet är fritt med andra ord. ;)
Gubben ni ser i slutet på filmen är min gubbe om ni undrar.
Eftersom jag inte kan visa nåt annat idag så visar jag filmen.
Så här är den... håll tillgodo. :)