fredag 7 maj 2010

Kort med tema fåglar, döpt till Surprise cardholder + 2 olika tävlingar hos mig & en bloggpaus

Jag har gjort några kort som har flera sidor och tags, dom har inget namn och det tänkte jag ni skulle få hjälpa mig med. Mer om det senare.

"Modellen" kom jag på sen jag i påskas gjorde några kort med papperspåsar sk. kanisterkort som det finns en beskrivning på i Hobby och hantverks blogg. Jag tänkte att det måste gå lika bra att använda ett kuvert istället för påse, det är klart jag måste testa det och det är den testen ni ser resultatet på här. Jag hade 4 dubbelsidiga papper från Kaiser, det innebar att jag hade 8 sidor av både enfärgat och mönstrat att välja på till korten. Kuvertet är i storlek C5 = ca 16 x 23 cm.

Här ser ni det ena kortets framsida med tagsen instuckna i fickorna.
Fickorna får man genom att vika ett hopklistrat kuvert på mitten och skära av någon mm i varje kortsida. Bäst är att skära av dem tillsammans så det blir samma mått på båda. Sen gjorde jag på samma sätt med dessa kort som med papperspåse korten. Naturligtvis får man anpassa måtten på papperet efter kuvertet istället för efter påsens mått.


Kort 1 & 2


Kort 3 & 4


Insidan, (jag fick låna gubbens fingrar vid fotograferingen)


De båda tagsen


Den ena tagens baksida, det andra skrev jag en hälsning på.


Här ser ni fickorna från sidan, bilden fick jag låna av Busan. Tack för lånet vännen! :)


Tävlingarna ja...

Tävling 1:
Jag tänkte ni skulle få hjälpa mig med att hitta på ett namn till detta kort. Jag har sån dålig fantasi så jag kommer inte på något passande. Så det hoppas jag att ni gör. :)
Skriv ett förslag på ett passande namn i detta inlägg, jag kommer att välja det namn jag tycker passar bäst till kortmodellen.
Ni har tills söndagen den 23 maj kl. 24:00 på er.
Jag presenterar en vinnare så fort som möjligt efter pingst. Skulle flera av er ha skrivit samma förslag så lottas vinnaren fram bland dessa, jag gör isåfall små lappar med era namn på och så får gubben dra en vinnare bland er som lämnat det vinnande förslaget. Det blir mest rättvist så tycker jag. Ni får skriva så många förslag som ni kommer på, så lämna nu många bra förslag. :) Inga regler alls i denna tävling, lämna bara ert förslag i detta inlägg, det är allt. :)

Vinsten i tävling 1 blir material till ett sånt här kort.
Förutom motiven (de finns på nätet, bara att skriva ut)
Det blir inte exakt lika material som mina kort är gjorda av utan andra papper och övrigt material som är i matchande färger. Hälften av papperen skär jag ner till storleken 16 x 15 och den andra hälften av dom blir då 14 x 15 så ni vet. Nu hoppas jag att jag får många fyndiga förslag och det är jag säker på att jag får av er också. :)

----------------------------------------------------------------------------------

Tävling 2:
Här vill jag att ni gör ett kort med något i lila. Om ni väljer att göra hela kortet lila eller endast har en lila detalj med på kortet spelar ingen roll.
Så länge nåt lila finns med så är jag nöjd. :)
Även här har ni tills söndagen den 23 maj kl. 24:00 på er.
Jag presenterar en vinnare så fort som möjligt efter pingst.
Ni lägger upp det i eran blogg och lämnar en direktlänk i detta inlägg.
Ni får göra så många bidrag ni vill, men ett bidrag/inlägg i eran blogg och så lämnar ni en direktlänk/bidrag här i inlägget.
Vinnaren lottas fram med hjälp av random.

Vinsten i tävling 2 är en spritt ny Martha Stewart kantstans "Doily lace". Den ser ut så här,
Bilden är lånad någonstans på nätet. (har tyvärr glömt vart)

Jag tänker nu ta en bloggpaus under tiden, min kära vän Sussie kommer hit och hälsar på så jag behöver nu försöka städa bort så mycket katthår som möjligt pga. att hon är så allergisk mot katter, och jag har ju två av den sorten som ni kanske vet, så det blir en hel del katthår som lägger sig lite överallt. Sen när hon är här så vill jag ju inte sitta vid datorn utan umgås med henne istället, det förstår ni säkert.

Lycka till i tävlingarna! :)
Ha det så jättebra och ha en jättetrevlig pingst om vi inte hörs av innan dess.

34 kommentarer:

Lilla Pyssel Inger sa...

Vad god du är Lena som ställer till med roliga tävlingar:) Jag är mycket ledsen att jag varit så himla ososial sista tiden men i bland så måste man ta en paus från vissa saker:) Men jag kommer tillbaka måste bara få lite tid till mig det har varit en riktig berg och dalbana ett bra tag nu och det tar inte på bara fysiskt även psykiskt tyvärr.Just nu passar jag på dom stunder som fungerar och pysslar tycker det är så himla skönt att bara sitta och mysa och att det fungerar.Din tävling att hitta på ett namn till ditt kort jag är urdålig på sådant men vad med "Lenas Multikort" ha ha ha:) Jag har beställning att göra men hinner jag så ska jag självklart försöka att göra ett lilla kort:)Ha en toppen dag och en underbar helg och var rädd om dig. Kramar i massor från lilla vännen Inger:)

lk46 sa...

hejsan vännen!
Va kul att Sussie kommer på besök, hoppas Ni får riktigt trevligt!!!
Va du är uppfinningsrik, en jättekul ide med detta kort! men ett namn det är ju svårare.
(Lenas Brev kort).
Och ett lila kort ska jag naturligtvis göra!
Ha en skön helg vännen.
Och benet mitt.. det är en liten propp som jag nu får sprutor för.
Massor av kramar från Lene

bili sa...

Lenas scrappade överraskningsbok, är mitt förslag.
Ha det riktigt skönt nu när du får besök, njut av våren.

Lisan sa...

Hejsan, Det hann någon före mig att läsa om dina tävlingar. Så skoj och va påhittig du är. Jag hoppas jag ska hinna göra något som kommer ha lila med i sig. Super roliga tävlingar vännen. Ha det så jätte trevligt med Sussie och hälsa så mycket. Mitt förslag till tävling ett med namnen är: "Lenas tagbok" Eller "tagbok", det tycker jag passar bra. Ha en bra helg, kramis från Lisan

Lena sa...

Hejsan!
här hängde jag på "låset" innan butiken öppnade idag, ha,ha. Dessutom ser jag hur håret blir gråare och gråare efter allt grubblande på namn. Kanske Lenas Tags pockets card kan vara ett lämpligt namn?
Önskar dig en trevlig helg och kommande vecka tillsammans med Sussie. Jag fick lite lila papper i vinsten igår, så här ska göras lila kort. Kram Lena

LenA sa...

Hmmm, hjärncellen jobbar för högtryck....enda leveransen jag får är inte särskilt annorlunda men så får det bli ♥Lenas kuvertkort, eller för att snitsa till det, Lenas envelopecard♥!

Blir sugen på att göra kort i lila, men tyvärr får det vänta tills efter helgen för nu ska jag resa bort några dagar!

Hoppas du får riktigt roligt när du får besök, och du...underbara alster du du visar idag, höll nästan på att glömma det för alla roliga tävlingar du hittar på!

Ha en skön helg!
Kram Lena

Gertrud sa...

Hej Lena, mina namnförslag är : "Lenas plånbok" eller "Lenas skattgömma". Nu ska jag göra ett kort i lila. Kram Gertrud

Busan sa...

WOW vad mycket du har på gång här vännen!!! :D Ja du, här har jag ju missat massor som jag måste ta igen... hi hi.. Så roligt med dina tävlingar... måste försöka mig på att vara med i båda.... får väll hoppas på att det blir regn några veckor .. hi hi...
Självklart så är det bara att du lånar bilder från bloggen... är så glad att jag lyckades få till lite bättre bilder på ditt underbara kort än jag fått på länge. Idag hade jag och kameran en dust igen och jag tror jag gick vinnande ur den striden... ;) Foton finns i alla fall ute nu på presenten jag fick av Lena och jag hoppas de är så bra att ni kan se hur fin den är. Är så överlycklig för ditt underbara "kort" - det är lätt att vila när man har så fina saker att hålla i sina händer och som är gjort med så mycket värme... TUSEN TUSEN TACK!!! - du är verkligen drottning över insidor!!!!
Hoppas du blev fin i håret igår och att du är riktigt nöjd... måste själv iväg snart och klippa "vinterpälsen"... hi hi... men tänkte utnyttja de grå till att försöka mig på att se brunare ut än jag är... De invaderar ju nu och är ljusare än mitt råttgråa annars så tänkte kontrasten skulle bli att jag ser brunare ut än jag egentligen är... ja, får se om det fungerar.. he he...
Hoppas du och Sussie får det helt underbart tillsammans och tänker på dig med städningen... vet själv hur det är men belöningen att få umgås tillsammans är ju så stor att det ofta går mycket lättare att städa när man har något så fantastiskt att se fram emot.
Tänker på dig än om jag är dålig på att höra av mig... hoppas du har det så bra du bara kan idag och snart får en mysig pysselstund igen!
Varma maj-kramar
Busan

Catharina sa...

Vilket superhärligt kort av annorlunda modell.Själv är jag dålig på att testa nya modeller.Man kan säga att jag har kört fast lite.Tyckte att din tävling såg kul ut ska nog testa att knåpa ihop ett kort med lila i sig.He en forsatt skön helg!
Kram catahrina

Inger sa...

Wowwwww...disse var super fine Lena!!!!
Virkelig lekre, så kreativ du er!!!
Jeg har så dårlig fantasi når det gjelder å finne på navn, så det må jeg nok stå over ;)
Ønsker deg en fin ny uke min venn.

♥ klem, Inger

Cattis sa...

Hej vännen vad go du är med dina fina kommentarer inne hos mig ;) Blir så glad tack tack..
Sen ser jag att du ställer till med roligheter igen, vad kul...
Såg att mitt förslag på Lenas Kuvertbok redan var tagen, så nu måste jag nog allt låta hjärncellerna knaka ett tag till :)

Däremot så vill jag faktiskt lämna mitt första bidrag till tävling nr.2 är ju riktigt sugen på den där vinsten hihi en nybörjare som jag har ju inte införskaffat ngt sådant ännu...
Här kommer länken till mitt bidrag, men det är kort två i inlägget http://cattiskort.blogspot.com/2010/05/pysslat-for-hela-slanten.html
Hoppas du har det trevligt med din väninna och att ni myser ordentligt..önskar er en trevlig vecka, Kram kram

Camillaskreativa sa...

Ah, nu kom jag på vad du kan kalla din skapelse för... "Lenas små gömmor" eller "Kuvertgömmor"

Ska även försöka mig på att hinna med att göra ett lila kort, jag gillar ju lila så det ska inte bli ett problem... :o)ha det gott
kramar
Camilla

Lena sa...

Hejsan Lena!
Här kommer länken till mitt bidrag till din Lila tävling.
http://lenika7.blogspot.com/2010/05/lila-stafflikort.html
Hoppas allt är väl med er. Ha en fortsatt bra dag. Kram Lena

Gertrud sa...

Hej Lena, jag hoppas allt är bra med dej. Jag har knåpat ihop ett lila kort som nu finns i min blogg.Kram Gertrud
gertrud-olofsson.blogspot.com

Pernol sa...

Hej Lena!

Så fina kort!!! Vad uppfinningsrik du är som gör en helt egen modell! Men namndet det var ju svårare. Jag får klura lite på det. Nog ska jag få till ett lila kort alltid. Det är ju en av mina favoritfärger ju.

Ha så kul med Sussie i helgen nu!
kramis Pernilla

Karina sa...

Hej vännen.
Ber om ursäkt att jag inte hunnit skriva i din blog men jag har varit här jag lova. Grattis till den coola bilen. Han måste vara överlycklig gubben din.
Kul med lite tävlingar och jag ska helt klart försöka vara med. Kanske ska jag sätta mig ner redan ikväll och spåna på ett lila kort.
Kanske du kan döpa ditt häftiga kort till "Lenas konvolut kort" Fast glöm det jag är så ur dålig på att hitta på namn *skäms*
Nu skajag gå upp och leta efter lila papper. Tusen kramar Karina

Anonym sa...

Hej vännen!

Jag har en skön utmaning nu i min blogg med tema "My Life" är du inte sugen att vara med? Det ligger en fin vinst i potten till bästa bidrag! ;)

Jag har lagt upp en rockig lo i Ed Hardy stil som inspiration till er som vill vara med! =)

Ha det gott, kramar Ulrica

bili sa...

Här finns mitt lila bidrag till dej :) Hoppas du gillar det.
http://kortfonstret.blogspot.com/2010/05/brollopskort-i-lila.html

lk46 sa...

Hej vännen.

Hoppas allt är bra med dig!
Här hittar du mitt bvidrag till din utmaning!
http://leneskortblogg.blogspot.com/2010/05/utmanings-kort_14.html
Kram Lene

Cattis sa...

Hej hej, hoppas duhar det bra.
Här kommer jag med bidrag 2 till din utmaning :)
http://cattiskort.blogspot.com/2010/05/gratulationskort_15.html.
Ha en trevlig helg :)
Kram kram

Karina sa...

Hej vännen. Jag har gjort ett bidrag till din tävling nr 2. Ser att jag skrivit fel datum i mitt inlägg ska genast kila dit och ändra det. Ha en trevlig helg. Kramar Karina
Här är direkt länken:
http://karinatorell-karina.blogspot.com/2010/05/tavling-hos-lena-be.html

lk46 sa...

Hur är det med dig vännen, länge sen du syntes till!
Kram lene

Jenny sa...

Hej Lena!
Det var längesedan jag kikade in hos dig, hoppas att du har det bra.
Vilket fantastiskt fint alster du visar! Mycket imponerad..
Kram
Jenny

Cattis sa...

Hej vännen, hoppas allt är bra :)
Själv ligger jag med feber och genomförkyld..
Men jag är ju bra sugen på din fina vinst här som du vet, hihi..
Så här kommer länken till mitt tredje och sista bidrag till din tävling..
http://cattiskort.blogspot.com/search/label/Gratulationskort
Tyvärr har jag lite idetorka så ngt namn till din fina "bok" har jag inte kommit på..
Ha det så gott och var rädd om dig / Kram kram

linaliten sa...

Tack för en rolig tävling! Här kommer mitt bidrag till tävling nr 2:
http://linaliten.blogg.se/2010/may/lila-kort.html

Carina sa...

Hej,Lena!
Nu äntligen har jag lyckats åstakomma något till din utmaning i LILA-toner.
Du är fantastisk med allt du företar dig både med ditt skapande och att hålla oss övriga igång.
Kortet finns att se i min blogg

Kram,vännen!
Och ha det så gott i Pingst

Mia sa...

Hej! Underbar vikning! Tycker att "Bok-kort" passar bra eller "lenas bok-kort"
Kram

Busan sa...

Hej vännen! Vill bara titta in och önska dig en mysig pingst-helg!!! Har tänkt på dig och Sussie så och hoppas ni haft det jättebra tillsammans... men två så goa tjejer kan väll inte få annat!!! :)

Vill så gärna vara med i dina utmaningar och här kommer ett namn förslag till din första utmaning i alla fall... BOK-KORT blir det jag kunnat komma på... inte så orginellt men i alla fall... *rodnar*

Sedan så hoppas jag kunna börja på ett kort till din andra utmaning idag med lila - ska bli så kul!!!!

Tänker på dig ofta än om jag är usel på att höra av mig men jag vet att du har en blogg-paus nu så försöker att inte ha så dåligt samvete... har i alla fall lyckats lägga ut lite roliga historier i min blogg som förhoppningsvis kan roa lite ibland... de gamla torrisarna.. hi hi....

Hoppas du har det så bra du bara kan och att du snart får en mysig pysselstund igen - tänker på dig!!!
Massor med varma pingst-kramar
Busan

Busan sa...

*rodnar* ja, du Lena... här är ju INTE hjärncellerna med idag... hi hi.... Har läst igenom alla namnförslag men ändå så lyckades jag skriva samma förslag på namn som tjejen i inlägget för mig...*rodnar* Ja, det är bara att forstätta fundera här... Så tokigt det kan bli ibland...
Massor med pingst-kramar igen till dig!!!
Busan

Pernilla sa...

Hej vännen.
Här hittar du mitt bidrag till din tävling. Det mellersta kortet.
http://pernillam.blogspot.com/2010/05/kort.html

Kram Pernilla

Anonym sa...

Hej vännen! Hade glömt mobilen i volvon när vi lämnade in den på verkstan igårkväll men nu är den återbördad igen och jag har fått ett sms från dig. Hoppas det gick bra med besöket men det brukar ju dröja flera veckor innan man får nåt svar. Gjorde dom dig illa?
Näpp, tänker inte flytta från det här stället i första taget då det är så vackert här med havet in på knuten nästan och skogen intill. Önskar att du kunde flytta hit istället, var ett hus till salu tidigare för runt 2 mille och på drygt 80 kvm och stor strandtomt, låter det som nåt lockande? ;-)

Värst vad du kom igång med skapandet nu då när jag har åkt hem, rackare där!!! Skulle varit kul att se dig göra kort IRL oxå! Kanske nästa gång? ;-)

Magen har gått över nu, som tur är men idag är värken värre och pollenallergin, aldrig får det vara riktigt bra nån gång, eller hur? Anders hjälpte mig med fönstertvätten på inglasningen igår när de hade operation syskonskola för att samla in pengar till gatu -och barnhemsbarn i Harare i Afrika. Han fick ta utsidan och klättra på stege medans jag tog insidan, skönt att få hjälp med sånt. Är väl därför jag har sån värk idag.

Hur är det med ryggen, har du fått nån hjälp av gubben som han lovade mig?

Här är oxå svalare idag men ändå strålande sol, åskade ett tag igårkväll men inget regn.

Ditt paket åkte iväg igår så om det inte kommit idag så borde du ha det på måndag och skulle tro att du måste hämta ut det för det blev både stort och tungt.

Nu ska vi åka och hämta volvon på verkstan och sen ska jag försöka scrappa lite när vi är hemma igen.

Skickade in till DT-callet igår i sista minuten, hade tagit fel på datumet. Håll tummarna att jag blir antagen!!!

Hoppas ni får en trevlig fredagkväll och helg!
Saknar dig och kissarna oxå, har Freddys klösmärken kvar. ;-) Är fortfarande chockad att det gick så bra och det är tack vare er fina städning och att det finns allergitabletter. Tack för allt ni gjorde för att jag skulle kunna hälsa på!!!
Stor KRAM till dig (gubben) för allt!!!♥♥♥

Ps: Surprise cardholder är det enda jag kom på just nu.

Carina sa...

Hej!
Sitter och funderar på någon text till ditt fantastiskt fina kuvertkort.Men tror bestämt att jag är lika dålig på det som du!
Men har ändå ett litet förslag.

"Förgyll vardagen"

Busan sa...

Hej vännen!
Äntligen i sista stund har jag ett bidrag klart till din andra utmaning:
http://busan-bloggen.blogspot.com/2010/05/lena-bes-utmaning.html
Och till din första utmaning så blir mitt namnförslag: Most Wonderful Pocket-card - MWC... ja, längre än så kom jag inte här...
Vill tacka dig med massor med tack-kramar för att du haft allt jobb med att ha dessa utmaningar och fått mina grå celler att få jobba... var verkligen svårt att komma på namnförslag till ditt kort... hi hi...
Ha det så bra du bara kan vännen och hoppas du har en riktigt mysig pingst-helg!!!
Massor med pingst-kramar
Busan

Tanja sa...

"Skatt-kort", kanske...

Tanja

http://personligpragel.blogspot.com