lördag 10 december 2011

Husbygge på beställning och några till julkort

Här har det kommit lite snö nu men det mesta har försvunnit igen, men jag får väl vänta och se vad resten av helgen för med sig, det kommer säkert något mera. Jag är ingen älskare av snö men lite vill jag ha när det är jul, finns inget värre än att se en grön gräsmatta då, julkänslan är som bortblåst om man inte har lite snö. Det gör mycket för stämningen och dessutom så blir det ju lite ljusare och finare. 

Jag fick en beställning på ett litet hus av min syster när jag berättade för henne att jag sett så fina i senaste numret av Magnolia Ink, syrran ska ha huset som presentask med någon liten julklapp i, så själva taket är öppningsbart till hälften. Tyvärr tänkte jag aldrig på att ta någon bild på det och nu är det för sent för syrran har redan hämtat huset. På första bilden syns 'dörren' med sitt nyckelhål (brads) nästan gömt bakom dörrkransen. Kransen limmade jag ihop av små blad kvistar och satte lite pärlor i. På de andra sidorna av huset så ser man vad det är, tomten får man anta att han är inne i huset och delar ut julklapparna, släden och renen har han lämnat utanför. hihi ;-) 

Här kommer mina förhoppningsvis sista julkort för i år, nu är jag såå himla trött och less på att göra julkort så nu hoppas jag att dom jag har gjort räcker till, skulle dom inte räcka så har jag några kvar sen tidigare år i reserv. Och skulle jag, mot all förmodan, få lust någon dag för att pyssla så är det inte värre än att jag gör några extra, så papperen får vara framme lite till innan jag stuvar undan allt julpyssel.
Allra först har jag annat jag måste få klart, det är ju lite att pyssla med när julen står för dörren så jag kommer nog inte att hinna eller orka med bloggen så mycket till innan jul. Så är det inget nytt jag har att visa dig så får bloggen vila lite nu.
Jag fick lite brist på fantasi när det kom till dekoreringen på de här sista korten, så dom blev nästan lika som det jag lade in här i början på veckan, med bara några få skillnader på korten.
Papperet är förra årets Ridderholms på alla tre, en av insidorna fick ett Graphic 45 papper när inte ridderholms räckte till.
Dessa är även dom liftade av Annelie, modellen på korten och motivet är detsamma, jag gillar modellen och den är rolig att göra och motivet tycker jag är såå fint så det fick bli samma det med, lite olika knappar har jag tagit till dessa tre kort och olika snöflingor, men i stort sett så är korten lika. Det kvittar, dom ska ju inte till samma familj allihopa så... ;-)
Nu vill jag önska dig och alla andra en riktigt trevlig helg och tredje advent! :-)

Och även en riktigt god jul om vi inte skulle höras av något mer innan dess. :-)

Ha det så jättebra!

18 kommentarer:

onkis sa...

Va gulligt det lilla huset är,
och julkorten är också jättefina.
Jag känner också att jag börjar tröttna på att pyssla med julkorten,
kanske inte så konstigt eftersom jag började i sommras :)
Hoppas att du får en trevlig helg.
Kram!

Distressed Desserts sa...

Hej.
Dina kort är jättefina. Tycker inte alls att det gör något att du har samma stil på korten. De är jättefina var för sig och un ika.
Ja, du får ta lite jujledigt från bloggen nu. Det kan göra gott för inspirationen. God Jul.

Busans Pysselblogg sa...

Vilka fina julkort du har gjort vännen igen, de är så juliga och inte gör det något att de blir liknande, det gör jag med för det går inte annars här att få fantasin att räcka till.
Hoppas också det blir lite snö till jul och räcker ju med ett lite lager. :)
Hoppas du snart får en mysig pysselstund igen men hoppas julkorten räcker nu så du kan pyssla med annat. Mina skickade jag igår, blev riktigt enkla de flesta i år men det kan ju vara fint det med.
Ha det så bra du bara kan och var rädd om dig!
Massor med jul-kramar
Åsa

Lisan sa...

Oj ojoj, inte konstigt att du är less å julkort nu. Du började i våras, eller var det i sommras med din bestöllning och sedan dina egna. Men fantasin finns kvar och du har gjort jätte fina kort. Det lilla huset är med jätte fint. Jag håller med tummarna för en vit jul. Kramis Lisan

Gertrud sa...

Hej Lena, ett gulligt hus. Roligare än en vanlig liten låda. Jag förstår att du är less på julkorten för det är jag och jag har inte gjort en bråkdel av vad du har gjort. Men men om man gör många som du har gjort så måste det bli en del lika och vad gör det? Sen arbetar du så mycket med dina för du gör så fina insidor och jag hoppas att du är nöjd med ala du har gjort. Nu hoppas jag att du får lite snö om du önskar det och att du är rädd om dig. Kram Gertrud

Agneta Lundbäck Sjölin sa...

vilka fina julkort..

Margareta sa...

Åh vilket gulligt litet hus!!!
Och dina vackra julkort sen - ingen kan ju ana att du är less på julkort!!!! ;-)
Ha nu en härlig 3:e och 4:e advent och sen en Riktigt God Julhelg!!!!
Jag kämpar för att komma upp till ytan ur lu ginflammationens grepp.
Kram!!!

Carina sa...

Jättefint hus och kort. kram

Lena sa...

Hejsan!
Jisses vad fina saker du visar oss. Huset är verkligen supergulligt och dina julkort är så fina. Här är en till som är urless på julkort nu. Blir inte fler i år. Nu ska jag stänga julpysselverkstaden för i år. Ha det så gott. Kram Lena

Katarina sa...

Vilket fint julhus och fina kort. Ha en bra vecka. Kram Katarina

Busans Pysselblogg sa...

Tittar in för att önska dig en mysig pysselstund idag när det är Lucia. Har suttit och njutit av ditt fina hus... fick ju själv tidningen när jag fyllde och blev så sugen på att prova när jag såg ditt... får se om det kan bli en liten pysselstund här sen. :)
Massor med Lusse-kramar till dig och ha det så bra du bara kan vännen min! ♥
Åsa

Pernol sa...

Vilka snygga julkort och vilket cooooooolt hus! Förta dig inte med julkorts pysslet. Du ska ju ha krafter kvar till självaste julafton och nyår också.

Jag vill önska dig en mysig Lucia!
kramis Pernilla

lk46 sa...

Hej vännen!
Så gulligt hus och så fina julkort!!
ja här har kommit lite snö, men det är inte mycket kvar nu. Blåser och regnar och är kallt!
Ha en trevlig kväll!
kram lene

Lisa-olsi sa...

Ett jättegulligt litet hus :)
Fina julkort också, "stjärnan"
är effektfull och dina insidor
är jättefina.
Ja nu är all vår snö borta, igen.
Ha en bra dag.
Kram Lisa

Lisan sa...

Hejsan, Hoppas att ni har lite snö uppåt lamdet och lite julkänsla. Här i Skåne är det varken eller. Hoppas attdin arm är lite bättre. Kramis Lisan

Petra sa...

Jättefina kort du gjort Lena! Jag har inte heller nån scrapp-lust. Vet du va, det finns många fina kort att köpa också. Det har jag gjort i år! Bara som ett litet tips min vän.
Kraaaam
Petra

Camillaskreativa sa...

Hej vännen.
Så mkt fint du gjort till jul :) Kan bli lite mkt julkort nu till jul... Själv är jag nog klar... har i alla fall lagt dem på låda nu... så jag hoppas jag inte glömt någon.. jag har ett kort kvar som jag inte skickat... räknade lite fel.. men det får jag väl ta med till nästa år.

Ha det gott och så vill jag önska dig en skön 4:e advent :)
Kramar
Camilla

Lena sa...

Hej Lena!
Nu tar jag en liten bloggpaus för att hämta lite lust och inspiration till att pyssla igen.
Önskar er en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Kram Lena