fredag 30 december 2011

GOTT NYTT ÅR

Lånad från Evans http://www.alderaan.se/

Natten mot annandagen så blev det strömavbrott här hos mig och det höll i sig i nästan 2 dygn så när som på 5 timmar. Ingenting fungerade inte telefonen, inte mobilerna, inte heller det mobila nätet så vi kunde uppdatera oss om läget, värmen i huset fungerade inte så det hann bli rejält kallt på dessa två dygn. 
Jag satt väl påklädd och med en filt om mig och läste en ljudbok något annat gick inte att göra i stearinljusens sken. Tack och lov för den batteridrivna CD spelaren som jag fick från en bokklubb för en massa år sen, hade jag inte haft den så vet jag inte vad jag skulle gjort. Det var så jäkla trist (ursäkta uttrycket) men när varken TV eller datorn fungerar då står livet stilla tycks det som. ha ha ;-) 
Gubben hade tur, han jobbade nattskift så han kunde åka till jobbet och värma sig, där funkade elen, men jag fick lägga mig i iskalla sängkläder och jag kan tala om att särskilt natt två så var det väldigt gruvsamt att krypa ner under täcket, brrrrr jag ryser vid tanken. 
Men tack och lov så fick dom igång elen igen, så sent på tisdagskvällen så kom den tillbaka och när jag vaknade på onsdagen så hade det blivit ganska så varmt i huset. 
Åååååh det var så skönt så det kan du inte tro, och till min stora lycka det gick att brygga kaffe igen! :-) 

Jag kommer tillbaka någon gång efter helgerna och visar dig alla fantastiskt fina julkort och födelsedagskort som jag har fått. Och så hoppas jag att pyssellusten återvänder innan dess så jag har något nytt att visa upp.
Jag kan bara vänta tills den kommer tillbaka till mig, jag fortsätter att jobba på det tills vidare, kikar i både gamla och nya tidningar för att kanske hitta något lockande där så jag får lust att pyssla igen. :-)

Tack så hjärtligt för alla goa kommentarer som ni lämnat under året, dom har verkligen glatt mitt hjärta och mig sååå mycket.
Och så vill jag hälsa alla nya vänner och alla nya följare hjärtligt välkomna till mig och min blogg, hoppas vi ska få riktigt trevligt tillsammans! :-)

Nu vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År
hoppas 2012 blir ett jättebra år för oss allihopa och ett år då vi alla får ett riktigt kreativt ryck och att allt vårt pyssel går som en dans för oss alla! :-) 

20 kommentarer:

bili sa...

Men fy, jag fryser o ryser när jag tänker på kalla lakan i sängen. Tycker synd om dej oxå, 2 nätter i rad. Tur att ni fick elen tillbaka o att det inte händer igen. man är väldigt beroende av TV, dator mm. Önskar dej ett GOTT NYTT ÅR och vi ses nästa år kram bibbi

onkis sa...

Fy va jobbigt och besvärligt att ha strömlöst såå länge (burr)

GOTT NYTT ÅR
önskar jag till dig och din familj.

Anneli sa...

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt kreativt År!
Kram Anneli

Mim... sa...

Det där lät inte skönt.
Men vill önska dig Ett Gott Nytt År..

lk46 sa...

Hej vännen!
Det där lät inte så skönt, kan tänka mig att det var kallt och att du längtade efter varm kaffe! Inte kan man gå till grannen heller för de har ju ingen ström de heller!
Hoppas du har tinat upp nu och skaparlusten har vaknat till liv!
Ha en Riktig Skön Nyårsafton så hörs vi nästa År!
Kramizar från Lene

Katarina sa...

Vad skönt att höra att värmen till sist kom tillbaka. Vi är rätt så sårbara när ngt sånt händer och ingenting av det vi är vana med fungerar. Vill också passa på och önska dig ett Gott Nytt År.

Pernol sa...

Va jobbigt att vara utan el! Jag var hos mina föräldrar på under juldagarna. På Annandagen hade vi ingen el under en kort period. Kanske bara en halvtimme. Stormen kom och föll ett träd över mor o fars förråd. Det blev inga skador. Tur det!

Jag vill önska dig gott slut och Gott Nytt År!
kramis Pernilla

Gertrud sa...

Det lät inte alls roligt. Då kunde du inte äta varm mat eller dricka varmt. Fy,de måsta varit långa dygn och en lycka när det blev ordnat. Önskar dig en ljus och varm helg, Gott Nytt År från Gertrud

Margareta sa...

Hej och gott nytt år!!!
Oj så jobbigt du hade det med alla timmar utan el!
Vi kan mycket väl förstå dig för vi hade ju 5 nätter i ouppvärmda hus under vår vandring i Himalaya. Dock hade vi det ganska varmt och soligt om dagarna.
Nu är vi äntligen i vårt älskade Björkebo i Änga, Vallsta ( norr om Arbrå)
Elen gick ett par timmar ikväll men kom ju tillbaka, tack och lov!!
Många träd har blåst ner här, men inte över vårt hus, tack och lov!!!
Ha nu en härlig helg och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

Åsa/asamia sa...

Först av allt vill jag önska dig ett
Gott Nytt År!
Tack för dina fina kommentarer inne i Hannas bloggen, så roligt att se att du gillar det jag gör.
Kan tänka mig att det var trist och kallt när elen inte ville fungera, tänk vad beroende man är av att allt funkar som det ska.
Nu håller jag tummarna för att vi slipper fler stormar och fler elavbrott.
Kram och God fortsättning!

Camillaskreativa sa...

Gott nytt år med ett kreativ och scrappinspirerande år :o)
Kramar
Camilla

Pyssel och Kort sa...

Önskar dig en god fortsättning på
det nya året
Kram Elin

Lisa-olsi sa...

Dagmar kunde vi ha klarat oss utan.
Skönt att det löste sig med el och värme.
Hoppas du mår väl så här på årets första dagar.
Önskar dig ett gott 2012 med mycket pyssel :)
Kram Lisa

Lisan sa...

Usch säger jag bara. Låter inte som några trevliga dagar inte. Håller tummarna att inget ska hända er nu i nästa storm som skall komma imorgon. Ladda upp med batterier, ljus och annat, det ska jag göra+ att vi har turen att vi införskaffade en öppenspis innan som värmer hela huset till oss. F´låt för förseningen med Grattiskortet och tusen tack för mitt julkort från dig. KRamis från Lisan

Carina sa...

Visst märker man hur beroende man är av strömmen när det försvinner. Fy vad jobbigt att den var borta så länge.
God fortsättning
Kramisar

Busans Pysselblogg sa...

Hej goa vännen! Tittar äntligen in till dig för att höra hur det är med dig. Hoppas du klarat dig från att bli jättedålig när ni hade så kallt. Hoppas ni inte blir utan ström mer nu denna vinter för man är ju så beroende av den på så många sätt. Det är ju samma med bredbandet... ♥♥♥
Blir så glad att du tyckte om den lilla presenten och kortet... vill ju så gärna göra dig lite glad för du är så snäll och go. ♥♥♥
Är förkylning/influensa på rad här nu och är tredje omgången utan att vi hunnit hämta oss mellan nu. Ändå spritar vi och jag har inte ens varit ute mer än en gång. Skulle önskat bättre immunförsvar i julklapp tror jag... attans att jag glömde det! ;)
Ger upp min 100 alster innan handla. Kunde inte hålla mig nu när enfärgat papper och lim var slut utan handlade lite för det jag fått igen när jag fyllde på rean. *rodnar* Ja, jag får försöka igen en annan gång.
Hoppas du får ett riktigt bra 2012 och att du har det så bra du bara kan vännen.
Skickar massor med kramar till dig! ♥♥♥
Åsa

lk46 sa...

hej vännen!
Hur går det, har du blivit varm igen? För du har väl ström nu? Här har det blåst och snöat idag, inte kul alls.
Hoppas du snart är på gång igen!!!!
Kramizar från vännen Lene

Vaktmästarn sa...

Det måste varit en lättnad när strömmen kom tillbaka. Att vara utan tv går väl, men att huset blir fullständigt utkylt låter inget vidare. Hoppas att du får behålla värmen nu:)

God fortsättning på det nya året!
Kram Outi

Annacarin sa...

Hej Lena!
Förstår att det var ett par svåra dagar med eller rättare sagt utan elen!! Det är svårt att fatta om man inte varit utan el men värmen sjunker rätt fort.
Önskar dig ett riktigt gott nytt år!
Kram Annacarin

Annika sa...

Oj, vilket långt strömavbrott, det är väl först då man inser vad man behöver och njuter av - när man inte kan få det...

Jag önskar dig ett fortsatt gott 2012 och jag hoppas att din pyssellust återkommer! :)

Kram