fredag 9 september 2011

Nybyggda hus

Nu är äntligen dessa minialbum färdiga, jag har hållit på med dom lite då och då, så dom har tagit lååång tid att göra just för att det kommit annat emellan. Men nu är dom inflyttningsklara och på väg till de nya ägarna så det är bara för dom att flytta in i sina nya hus. ;-)
Jag hoppas dom kommer att trivas där. :-)
En lång lista på färger jag använt kommer under bilderna, men övrigt material är Maja design papper "du & jag", olika band, olika spetsar, pärlfloss, knappar, rosa blad, fåglar, bling och en del av mina embossing plates har jag köpt av Mita, så allt detta kommer från Altheas mix. Övrigt material är eget eller sånt som jag fått från mina snälla vänner. Till er vill jag säga ett stort TACK för allt ni delat med er till mig!! :-)
Husen har jag ritat sjäv så dom är enkla att göra, dom ska föreställa en fågelholk och ett bostadshus. Fågelholken kunde lika bra föreställa en sjöbod såg jag när den började ta form, hihi. Du får avgöra själv vad det ska vara. ;-) Någon staket die har jag inte så jag fick ta min Martha Stewart stans, den liknar visserligen mer en spalje än ett staket, men vad gör man? den fick duga. Papperet jag stansade i är ett brunaktigt papper med noter som jag köpt av Mita tidigare, tyvärr finns det inte kvar. Men hon har andra fina papper så "gå in" och kika i butiken i helgen och se vad du kan fynda, lite maja design papper kanske?
Klicka på länken ovan så kommer du dit. Passa på nu när hon har 50 %! :-)








Dom torrembossade tagsen har jag först färgat in med distressdynor och sen har jag sprayat med perfect pearls mister. Jag har köpt färdigblandade men du kan blanda själv, allt du behöver för det är en tom minimister (liten sprayflaska), du häller i lite perfect pearls, några droppar distress reinker (om du vill ha färg) och häller på vatten nästan ända upp och sen skakar flaskan som sjutton så att allt blandas. Sen är det bara att skaka och spraya och ha roligt. :-)
Färgerna jag har använt är...
Distressdynor: peeled paint, wild honey, mustard seed, victorian velvet, worn lipstick, bundled sage, fired brick, barn door, tumbled glass, broken china och vintage photo.
Perfect pearls mist: turquoise, forever blue, forever green, forever violet, interference red och sunflower sparkle.

Ha en jättetrevlig helg alla som kikar in! :-)
Tack så hjärtligt för era gulliga kommentarer som ni alltid lämnar, det är såå roligt och värmer sååå! :-)

22 kommentarer:

Ann-Charlotte's blogg sa...

Underbara hus...eller minialbum, otroligt fint arbete med härliga bilder och fina embossade tags i vackra färger, vem skulle inte trivas här ;-)
Ha en fin helg!
Kram Ann-Charlotte

Lene sa...

Lena, Lena kära vän, du är ju alldeles för go! Tack snälla rara du för det fina husalbum. Jag blev så glad och överraskad!
Så mycket jobb du lagt ner på det och så många härliga detaljer!
Du är bara bäst!!!!! tack, 1000 tack vännen!
Så snyggt du fått i bloggen!
Ha en helt underbar helg vännen!
Massor av kramar från vännen Lene

bili sa...

Såå mycket jobb...men så fina :o Vacker form på husen och fint dekorerade. kram bibbi

Carina sa...

Ohhh så fina förstår om de tagit låång tid att göra!

onkis sa...

Va höst fint du har fått på din blogg.
Och vilket snyggt mini album,
förstår om det har tagit tid att göra det färdigt.
Jätte bra gjort.
Ha en trevlig helg!

Lena sa...

Hejsan Lena vännen!
Jag tror jag ska byta bostad ett tag och flytta in i något av dina nya hus! Dom är så fina så. Förstår att det tagit tid att göra dessa. Men det var mödan värt, det ser jag. Ha en bra helg. Kram Lena

Carina sa...

Så fina album , Trevlig Helg!
Kram

Nina sa...

Såå fint och vilket jobb. Ha en trevlig helg. Kram Nina

Gertrud sa...

Vilket fantastiskt jobb du har lagt ner. Jag förstår att du är nöjd. Vill önska dig en skön helg med en kaffetår då och då :) Kram Gertrud

Mim... sa...

Wow superläckra album och vilket jobb!!
ha det gott....

Carina sa...

Himmel vad fina små hus/album. vad duktig du är. ha en bra helg. Kram

Lindha sa...

Ojojoj vad du är duktig! Vilket jobb! Och vilket fint resultat!

Trevlig helg!
Kram Lindha

Annelie sa...

Vilka jättefina album du har gjort Lena, det förstår jag det att det har tagit sin lilla tid!
Kul detalj med blommorna i fönstret, vad påhittig du är!
Ha en skön helg - vi ska på 60-årskalas hos en svåger :)
Kram Annelie

Margareta sa...

Ojojoj vilka fina! Sååå mycket jobb du lagt ner på dem!
Ha en skön helg!

Åsa sa...

Finns bara ett ord - MAGISKT!!!! ♥♥♥
Du har lyckats så underbart fint och jag skulle också vilja flytta in i något av dem... hi hi...
Vilket arbete du lagt ner och så snyggt du stämplat och gjort mönster och tyckte stansen till staket blev supersöt, inte alls spaljeaktig tyckte jag.
Ha det så bra du bara kan och ha en riktigt trevlig helg!!!
Massor med kramar
Åsa

Lisa-olsi sa...

Så härligt hus/bod du har skapat.
Många fina detaljer och färger.
Ha en bra fortsättning på helgen.
Kram Lisa

Unknown sa...

Så super fint allt va,
så mycket jaobb.
Kram Elin

Anne sa...

Wow, for et nydelig herlig lite hus! Alle sidene for seg er jo så fine, med flotte farger, oppsett og pynt. :)

Annacarin sa...

Fantastiskt snyggt!!
Förstår att det tagit tid så välarbetat det är...
Ha en skön vecka, Annacarin

Åsa sa...

Snälla goa vännen vad du gjort mig glad idag när jag kom upp och läste din kommentar... du ska veta det värmde ända in i hjärteroten! ♥♥♥
Du vet allt hur du ska göra en ganska trist dag att bli glittrande - tusen tusen tack!!! ♥♥♥
Blev lite osäker bara så fotona inte är så dåliga att du sett fel... :O De tavlor jag har målat är den med den röda vasen efter en tavla som en konstnär som jag tror heter Casperson har målat och de han gör är otroliga!!! Vi har några foto av hans tavlor över dörren till sovrummet som jag hittade på Halens för en del år sedan. Sedan den andra jag har målat är den med stugan och körsbärsträdet i matrummet... och den är efter ett vykort jag hittade på Posten. Blir så rörd över dina ord att du tycker de är så fina. Alla de andra tavlorna är broderade och inte målade.
De som sett de få tavlor jag gjort säger de tycker jag är duktig, men sanningen är att jag lagt ofantligt mycket tid på varje och jag är så petig så är nog därför de blir bra på något sätt. Själv ser jag inte det så. Jag kan inte teckna och inte måla och ja, är bara för envis... *rodnar* Önskar jag inte hade så stor prestationsångest och inte var så petig för då hade det varit roligare att måla och inte så ansträngande rent fysiskt. Har en med Helsingborgsmotiv jag börjat på men misstänker den aldrig blir klar... men man ska aldrig säga aldrig. Har funderat på att börja lära mig teckna grunder och kanske blir det av nu i vinter och kanske leder det ena till det andra. Med din beröm känns det som det kanske inte skulle vara helt fel. Ska försöka ta bilder på de två tavlorna bara snart och lägga ut så du kan se hur de ser ut lite närmare inpå så du kan se riktigt hur de ser ut. ♥♥♥
Ska försöka ta mig ut en liten stund i luften här, är uppehåll idag så gäller passa på och få lite frisk luft. Tack snälla igen!!!
Hoppas så du har det så bra du bara kan och snart får en mysig pysselstund igen!!!
Massor med kramar
Åsa

Catharina sa...

Hallo vännen!
Nu tror jag att jag äntligen fått ordning på mitt googlekonto så nu ska här bli bot om bättring vad det gäller att kommentera i din blogg.

Det är verkligen superfina hus som du har gjort.Du har så många fina idéer jämnt.Själv är jag duktig på att hitta idéer hos andra och så men helt värdelös på att komma mig för att testa dem.Måste absolut bli bättring där också tror jag.Jag tror verkligen att vi skulle behöva träffas så att du kunde föra över lite av din idéer till mig.Det känns som att jag skulle behöva det för jag har faktiskt snöat in lite nu med samma och samma.

Hoppas att du har bättre väder än vad vi har här uppe.Vi har blåst och regn för jämnan nu känns det som.Men man ska väl inte klaga för sommaren har ju verkligen varit underbar.

Ha det nu så gott så länge.
Många kramar till dig!

Outi sa...

Fantastiska!!! Vilka underbara album du har gjort!!! Det finns inte nog med vare sig positiva omdömen eller utropstecken att kommentera med! Vilket jobb du har lagt ner, vilken omsorg om detaljer... otroligt! Och väldigt inspirerande :)

Stor kram, Outi