onsdag 6 juli 2011

Födelsedagskort till några vänner

Jag gjort grattiskort till några vänner och naturligtvis har jag använt papper från Maja design som jag gillar jättemycket, kollektionerna heter 'äntligen' och 'blomstertid'. Papperen hittar du hos Altheas mix. Skriv äntligen eller blomstertid i sökrutan i butiken och klicka på sök så får du fram alla papper i den kollektionen som Mita har kvar, dom kommer att utgå så passa på medans det finns några kvar. :-)
De flesta dekorationerna som jag har använt mig av här kommer från egna gömmor, men Mita har fina knappar, pärlor och blommor i sin butik och fina band har hon massor av, till ett bra pris dessutom! Inte helt fel va? :-) Pärlor och knappar hittar du under kategori dekorationer och sen klickar du på undermenyerna för bling eller knappar beroende på vad du söker. Band och blommor har sina egna kategorier.

"Blomman" nere i ena hörnet, på första kortets framsida, har jag gjort själv av band. Den är väldigt enkel att göra... du klipper bara 4 st lika långa bitar av ett ungefär 1 meter långt band, (beroende på vilken storlek du vill ha på blomman) viker varje bit var för sig, dubbelt så att du får en ihop skarvad bit undertill, sätter ihop skarven med en glue dots, och så fäster du den övre halvan med en extra glue dots ovanpå skarven, se till att det hamnar på mitten av bandbiten. Sen är det bara att montera dom en efter en, på kortet i en cirkel form, och så fästa en knapp eller nåt annat som döljer mitten med lim el. glue dots. Istället för glue dots så kan du använda lim, det går lika bra. Men jag tycker det är enklare med dotsen. Tyvärr hittar jag ingen film på you tube om detta men är det så att du inte förstår min beskrivning så är det bara att fråga mig, så ska jag försöka förklara lite bättre på nåt vis. ;-) Är det någon som vet vart en sån beskrivning finns så kan du väl vara så snäll och tala om det för mig. Så lägger jag ut länken här i bloggen.







Glöm inte att titta in till Annelie idag, där startar en ny utmaning med fina priser. :-)

Ha en underbar dag. :-)

Kram Lena
(underligt, min signatur har försvunnit, så därför fick jag skriva den själv ;-))

15 kommentarer:

Lisan sa...

Jättefina alla korten. Visst är det skönt på morgonen. Då klarar man av lite data o pysseltid. sen kommer värmen och man måste ut i skuggan och lite vind. Jag passar på att göra lite tack saker till vänner. ha det så bra, kramis

onkis sa...

Vilka härliga kort du har gjort,
jättefina!!

Lene sa...

Hej vännen!
Underbara kort och visst är Maja desig snygga papper! Hoppas allt är bra med dig vännen!?
Här är det helt OK, vädret är lagom för mig och jag väntar min svärdotter och barnbarn på besök!
Ha en trevlig dag!
Kram lene

Anonym sa...

Så fina kort du gjort av underbara papper! Ska sätta mig o pyssla en stund nu innan det blir för varmt på inglasningen, sen blir det kanske ett dopp i havet.

Ha en mysig dag vännen!
Kram Susanne

Nina sa...

Wow, vilka underbara kort.Kramar från Nina

Lena sa...

Hejsan Lena!
Wow, vilka bedårande kort du visar upp. Jättefina allihop och dessa papper är verkligen underbara. Min signatur den försvinner med titt som tätt. Ha det så gott och hoppas ni har lika fint väder som vi har. Kram Lena

bili sa...

Söta kort i fina färger. Ha det så bra i sommarvärmen. kram bibbi

Marita Johansson sa...

Sicka underbara kort.
Bandblomman var ju cool

Katja/MezzaNotte sa...

Så fina kort!! gillar det du har gjort med det rosa bandet!!

Pernol sa...

Hej Lena!

Vilka jättegulliga kort du har gjort!

Min signatur försvann också helt plötsligt en dag. Den har inte kommit tillbaka än. Jag får leta upp en ny signatur.

Ha det bra i sommarvärmen!
kramis Pernilla

Annelie sa...

Vilka fina kort du har gjort! Läcker bandblomma & så söta Magnoliamotiv - jag ska förresten få besöka den butiken i sommar - jisses vad svårt det kommer vara att välja vilka sötnosar som ska få följa med hem!
Du är redan inne på knapptemat ser jag, nu gäller det bara att hitta formen också ;) Ska bli kul att se vad du hittar på för inspirationsalster :)
Ha en fortsatt bra dag!
Kram Annelie

Lilla Pyssel Inger sa...

Ljuvliga underbara vackra kort som du ska vara mycket nöjd med:)
Valarbetade med snygga detaljer:)
Mycket bra gjort :)
Massor med kramar från Lilla Inger vännen:)

Margareta sa...

Jättefina kort alla tre! Gillar ramarna runt de vackra motiven och den snygga sidenbandsblomman. Dina vänner kommer att bli jätteglada!
Hoppas du får en härlig fortsättning på helgen!

Lisa-olsi sa...

Tre mysiga kort,
gillar din rosa bandblomma :)
Kram Lisa

Katarina sa...

Vilka fina kort. Kram K