torsdag 28 juli 2011

DT alster med min nya BIA

Strax efter midsommar fick jag hem min BIA - Bind it all maskin. Jag var ju så klart sugen på att testa den direkt och redan dagen efter den kom gjorde jag mitt allra första projekt med den, det jag gjorde då finns inte med här, det får ni se på måndag nästa vecka då min utmaning startar. Som ytterligare övningsprojekt med denna maskin så gjorde jag en hög med små anteckningsböcker, jag lyckades lite si och så med dessa kan jag tala om, flera av dom är det något fel på, så det blir släkten som får dom och får lida för mina misstag. ;-) *fniss*
Pärmarna gjorde jag själv av kartong, sen klädde jag dessa med mönsterpapper, Maja designs nya sommarkollektioner 'Lantliv' & 'Skärgårdsliv'. Jag tycker dom är såå fina, särskilt lantliv tycker jag mycket om. Dekorerade dom med utstansade blommor och några små köpta som jag hade över, blad, utstansade bårder, bling, pärlor, knappar, brads, utstansade fjärilar och fåglar och såklart även organzaband både breda och smala, även ett sidenband osv. Jag köpte en sån rolig stämpel hos Mita på Altheas mix som heter 'Trädgårdkvinna', jag tyckte den passade jättebra på insidan på några av böckerna. Den ser så rolig ut där kvinnan står med baken i vädret och pysslar med sina blommor, precis som min älskade mamma brukade göra. Jag gillar stämplar med humor. :-)
Dom andra stämplarna kommer från Hänglar och Stänglar. Insidorna kommer både från Zutters sortiment, egna tillskurna papper och små post-it block. Några till ska jag göra så alla i den närmaste släktskaran får varsin men dom är inte riktigt klara än. Nu börjar jag faktiskt lyckas få dom felfri, övning ger färdighet heter det ju och det stämmer verkligen. hi hi ;-)





Jag har gjort en förvaring också med BIA´n, i denna ska jag ha mina band som hör till mitt DT uppdrag, det är bra att ha dom lite åtskilda från mina andra band så vet jag direkt vilka jag i första hand kan välja mellan när jag gör något kort eller så. Ordet band stansade jag ut med ett alfabete som heter 'Harvest'. Även här gjorde jag pärmarna själv av kartong. Papperet är från Maja design 'Äntligen' just detta heter 'Pingst'. Förvaringen är sparsamt dekorerad med en bandblomma som ju var ett självklart val på en bandförvaring, (till denna "blomma" så är varje band ca 17 cm långt) knappar från mina egna gömmor, dessutom en massa blandade band fastknutna på spiralen och brads i form av nyckelhål & nyckel. Hur du gör en bandblomma tipsar jag om i kategorin 'Tips' som du hittar till höger i sidebaren om du scrollar ner lite. På insidan satte jag fast Zipperpåsar från mataffären, dom kostar ca 30:- för 15 st och är jättebra till all sorts förvaring. (jag lät själva blixtlåsen vara utanför pärmarna, för det blev så tjockt annars) Jag hoppas ni ser lite av banden i alla fall även om påsarna blänker mycket i lampljuset. Det fina bandet i lila som jag valt att ha till att knyta ihop förvaringen med har jag självklart köpt av Mita.




Passa på att handla papper och annat nu när Altheas mix har erbjudandet om fraktfritt. Läs mer om detta HÄR.

Missa inte heller Julkortsutmaningen med roliga teman, den hittar du HÄR.

Sista veckan är det på Annelies roliga utmaning med knappar och annorlunda form, HÄR kan du läsa mer om den.

Och som sagt nästa vecka startar min utmaning men det är då det. ;-)

Tills dess önskar jag er alla en underbar vecka. :-)
  

16 kommentarer:

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej på dig bästa Lena vännen:)
Puh nu var det ett tag sen jag hälsade på men så blir det när det är sommar, sol och semester:) Fast har tänkt på dig så har inte glömt bort dig vännen:)

WOW vad du har jobbat på och pysslat det fanns jo hur mycket fint som helst här i dag när jag tittar in:)Du är jo full av idéer och inspiration nu för tiden vännen:) Nu ligger du dessutom före mig för jag har inte någon BIA - Bind it all maskin. Fast vill ha det får komma med tiden. Du har i alla fall skapat riktigt snygga saker med din BIA MYCKET BRA JOBBAT OCH MYCKET SNYGGT:)

Vi hade verkligen tur med vår segelsemester är så glad och tacksam. Tänka sig att båten även innehåller ett scrapbord också ha ha ha:) Det kan jo faktiskt inte bli bättre.

Trevligt att du gillade mina te askar har gjort två till som kommer en annan dag:)

Det som hände i Norge är så fruktansvärt så det finns inga ord för det:) Jag blev helt förlamad hade inte lust med något eller ville göra något var bara tvungen att vara och landa. Har fortfarande inte fattat omfattningen av denna grymhet som blev begått kommer nog aldrig kunna förstå och ta in det.
Kan liksom inte förstå att det finns en människa som kan göra något sådant det är helt ofattbart!!!

Hoppas att du har det bra och mår bra håller tummarna för det:)

Önskar dig en toppen dag och ha det bäst:)

Massor med kramar från lilla vännen Inger:)

bili sa...

Vilka snygga anteckningsblock, läckra :) Förvaringen av band, en smart idé. kram bibbi

Christina V. sa...

Dear Lena they are adorable! Lovely papers and embellishments and funny stamps. You have done a perfect work.

Christina V. sa...

I forgot To tell you about the boxes... I cannot choose which one I like most. They are adorable.

onkis sa...

Oj va mycket snyggt du har gjort,smart förvaring till banden,själv har jag mina huller om buller i en låda... :)
Må gott!

Christina V. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Christina V. sa...

Dear Lena thank you very much for your help! I'll certainly try the tutorial. Take care! Lots of hugs from sunny Greece with the high temperatures!

Marita Johansson sa...

Såå läckra de blev och vilken bra bandförvaring

Nina sa...

Så underbart fina anteckningsblock du har gjort. Jag gillar pappren du har andvänt och hur du har dekorerat. Ha en trevlig helg. kram Nina

Lena sa...

Hejsan Lena vännen!

Wow, vad mycket fint det finns att titta på här. Vilka söta små block du har gjort. Riktigt gulliga i sina papper och dekorationer. Den där bandförvaringen du gjort är verkligen smart. En ide att lifta tror jag! Ha en bra helg. Kram Lena

Margareta sa...

Det var väldigt så produktiv du varit! Sååå mycket vackert och praktiskt!
Ha det gott!

Outi sa...

Åh så mycket fint du har gjort! Nu blev jag riktigt skaparsugen igen:) Köpte också nyligen en BIA och det finns ju så himla mycket man kan göra med den. Gillar trädgårdskvinnan också, kul present att ge till rätt utvald person:)Tack för all inspiration!

Kram, Outi

Lene sa...

hej vännen!
Så fina block du gjort, underbara stämplar på insidan!
Din förvaring till DT banden är riktig smart! Jag har en stor låda där jag har allt i!
Ha en underbar helg min vän!
Kram lene

Annelie sa...

Åh...jag kom på mig själv med att sitta & sucka...åh...flera gånger när jag läste ditt inlägg ;)
Först åh....har hon också "fått" en BIA...åh...jag vill också ha...
Sen...åh så fina de där blocken var & åh... så fina stämplar...
Och så, nä men ÅH!! vilken smart bandförvaring!! - en sån måste ju jag med göra - så nu MÅSTE jag ju skaffa en BIA jag med, eller hur!? ;)
Så tråkigt att höra om armen :( ta hand om dig vännen!
Och förstås, Lycka till med utmaningen imorgon!
Kram Annelie

Pernol sa...

Hej Lena!

Ååååh så roligt att du blivit med BIA! Så snygga blocken blev! Motiven är ju underbara. Bandförvaringen blev mycket snygg. Smart förvaring också. Den kan vara bra att ha på scrapträffar också! :)

Ha en bra dag!
kramis Pernilla

♥Gry sa...

Hei Lena!
Førr en flott idè, de va jo sååå fine disse post it blokkene dine - me like!
Takk for koselig hilsen i bloggen min <3

klem