måndag 23 januari 2012

Några ihop knåpade askar

Hej igen!
Jag håller på med ett fotoalbum i kursen och jag har samtidigt sååå jätteroligt, det tar tid att göra men när jag har så roligt under tiden så gör det mig inte något alls. Sakta men säkert så blir det bättre dag för dag, enligt min gubbe. haha :-D När jag först visade honom albumsidorna så tyckte han inte att dom såg "mycket ut för världen" och han tyckte dom var så fula, men sen jag jobbat lite mer och mer med dom så börjar han gilla dom bättre och bättre. hihi. Det ska bli så kul att höra vad han säger när albumet är klart, en sak är då bra med min gubbe... han säger helt ärligt vad han tycker om det jag gör, så han är bra på att ge kritik, både positiv och negativ. Och det är på både gott och ont, men mest på gott. :-)  

Jag har gjort några askar till olika förvaringar av olika slag, någon gång i januari varje år så brukar jag göra några väldigt enkla askar utan dekorationer till att ha alla fina kort i som jag fått av er vänner under det förra året. Att askarna får vara utan dekorationer beror på att jag har trångt om förvaringutrymme och dom måste staplas på varandra och då blir dekorationerna mest i vägen. Jag brukar inte visa dom för jag tycker inte det är något att visa upp, men nu tänkte jag att jag ändå skulle göra det så kanske någon får någon ide till förvaringen av alla kort som kommer. 2 av askarna har jag dekorerat med några blommor bara och ytterligare 2 askar som är mera dekorerade, i dom senare två har jag lagt alla våra batterier som är uppladdningsbara, för att veta vilka som var laddade och vilka som inte var det gjorde jag dessa askar att ha dom i, annars blandas batterierna bara ihop och jag kan inte hålla koll på vilka som är fulladdade och inte. De första 4 askarna som du ser är i storleken 10 x 10 cm, och dom bara viks ihop av ett par 12 tums ark, HÄR finns beskrivningen till dom, dom är jättelätta att göra och går snabbt att få färdiga, jag gör dom ofta och använder dom till massor av saker, ex. vis dekorationer, stadiga och bra askar till allehanda ting. Dom sista fyra askarna till kortförvaringen är större såklart, dom har jag gjort ca 20 x 20 cm så att korten får plats, dom är enkla och snabba att göra även dom. Men jag har ingen beskrivning till dom utan gör dom efter "eget huvud" och med egna mått. 

Men först ska ni få se något som jag bl.a. pysslat med i helgen, och jag är riktigt nöjd med resultatet faktiskt. :-)
Jag har sett att flera butiker har börjat sälja mer och mer mönstrade knappar och dom är jättefina men ack så dyra. Då kom jag ihåg att jag sett flera runt om på bloggarna som gjort egna knappar själv, så jag tyckte det kunde vara värt ett försök, det ångrar jag inte. Enkelt är det också, stansa bara ut flera lager papper och limma ihop och gör sen hål med en håltång eller en syl. Dessa är tänkta att vara i mitt album som jag håller på med, åtminstone några av dom.



Småaskar varav två är till batterier.


Till kortförvaring, nästan den enda dekoren är årtalet.

Önskar dig en jättefin och trevlig vecka. Ha det så bra! :-)

19 kommentarer:

Katarina sa...

Det ska bli roligt att se sidorna när kursen är klar. Kram Katarina

onkis sa...

Vilka fina och smarta förvaringar!
Kram.

Åsa sa...

Tack snälla goa vännen för inspirationen till dessa askar!!! Jag ska ta ner julkorten nu och såg att det nästan var fullt i den låda i en skänk jag har lagt alla vackra kort jag haft lyckan att få under åren... och så har du tips på askar här! Så enkelt men det är ju så de bästa idéerna är nästan alltid - enkla och geniala. Så nu blir det jag som ska göra lite askar till korten, har mall på mindre som jag kan göra större också. :)
Knapparna är så snygga som du gjort själv och du är helt fenomenal på att göra snygga saker - och vilken idé att göra av papper! :O Toppen! ♥
Blir så glad när jag läser du har så roligt med kursen! Pysslar här med men går inte så fort men huvudsaken man har roligt. Hoppas du får en mysig pysselstund snart igen! ♥
Skickar massor med kramar till dig och hoppas du har det så bra du bara kan vännen! ♥♥♥
Åsa

Pernol sa...

Jättefina och användbara förvaringar. Det ska bli roligt att se sen vad du gjort på kursen. :)

Inatt hade jag två katter i sängen. Haha! :) Det går framåt här. Förut sov lillan i sängen med mig och Chiqita sov antingen under sängen eller i sin korg. Det tar sin tid det här. Men det går i alla fall framåt. :)

Ha en bra vecka!
kramis Pernilla

Lilla Pyssel Inger sa...

Vad mycket fint du har gjort och super bra och trevlig förvaring vännen:)

Ser fram i mot att se sidorna när kursen är klar.

Hoppas att du har det bra och mår bra min vän! Tänker på dig!!

Ha en underbar dag :)

Massor med kramar från lilla vännen Inger ♥:)

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej igen på dig kära Lena vännen ♥

Vad glad jag blir att du gillade mina alster som jag har gjort under 2011. Vissa saker som jag gjorde förra året blev jag mycket nöjd med själv om man får säga så hi hi hi:)

Vad du är gullig och omtänksam ♥
Har tänkt på dig också ska du veta så tro inte att jag har glömt bort dig!!!
I bland blir det för mycket när man har en massa måsten och vill att man ska klara av vissa saker och så. Det blev kaos runt Jul och Nyår för det var så mycket och så mycket jag ville hinna med och göra och det gick inte i hop :(

Då får man helt enkelt ta ett steg tillbaka så man hittar ro och lugnet igen. Behövde få tillbaka lusten och inspirationen också för kände att även den tok helt slut det var liksom inte kul längre.
Så vet vad du pratar om och hur du har känt också!!!

Men nu har jag tagit en ordenlig paus och är sugen igen och det har varit super kul att komma tillbaka till bloggen. Har fått sådan underbar feedback så man blir helt överväldigad :)
Vilken TUR jag har som har så många underbar och fina vänner här:)

Är så GLAD för din skuld att du känner att denna kurs du går på ger dig så mycket:)
Bra för dig Lena:)
Å du det är MYCKET VIKTIGT att ha roligt så passa på:)

Ha det bäst och massor med kramar till dig ♥ Inger vännen:)

Lena sa...

Hejsan Lena vännen!

Vilka fina och praktiska förvaringsaskar du har gjort. Det är helt rätt, att inte dekorera dom så mycket. Det är bara ivägen. Vilka snygga knappar du har gjort med. Superfina! Jag ser verkligen fram mot att få se dina kursalster sedan. Du må tro att jag är nyfiken, ha,ha.
Jag har haft en väldigt trevlig dag i Ullared idag. Inte mycket folk, så det var väldigt behagligt. Handla, det gör man ju alltid något! Ha en god fortsättning på dagen. Kram Lena

Gertrud sa...

Hej Lena, det känns som ett tag sedan. Soligt och fint i din blogg. Askar kan man inte få för mycket av. Till allt småplock som vi kortmakare samlar på oss :)Superfina! Kursen verkar spännande, önskar jag hade lite mer tid. Ska bli spännande att se vad du håller på med. Ha det gott, kram Gertrud

Lene sa...

hej lena vännen!
Så fina förvaringar du gjort!
Jag förstår att du har kul på kursen, och jag har tänkt en del på det du skrev om en bok.... hur gör jag för att bli med?
Ha en underbar dag vännen!
Kram lene

bili sa...

Smarta förvaringar och dessutom snygga :) Dom utstansade bladen o blomman du funderade på, är från Marianne design.
Ha det bra kram bibbi

Annika sa...

Jättefina askar! Vad roligt att kursen är så bra! Ska bli spännande att få se resultatet!

Kram Annika

Lisan sa...

Vilka jätte bra förvaringar du har gjort. Håller med dig att dekorationer inte fungerar när man ska ha det till förvaring. Man blir bara arg och ledsen när det går itu. Kursen låter jätte skoj. Får nog kolla upp vad det är för jag har nog inte förstått det riktigt. Jag tucker det är bra när någon är ärlig och sger om något inte ser bra ut. Det saknar vi ofta annars. Iingen vågar liksom säga sånt. Nja inte så skoj om man själv tycker det är jätte fint, då blir man lite ledsen. Ser fram emot att se resultat av album mm sedan. Kramis från Lisan

Margareta sa...

Åh så många fina och användbara askar!!
Det är verkligen kul att dekorera och göra vackra förvaringar och du har ju gjort dem såå vackra! Det är ju roligt och inspirerande att omge sig med vackra ting!
Kul att du blir så inspirerad av kursen! Hoppas vi får se resultaten sen! ;o)
Ha en härlig helg!! Kram!

Lilla Pyssel Inger sa...

Hej och god morgon på dig kära vännen♥

Ville titta in och önska dig en jättetrevlig fredag och helg:)
Hoppas att du har haft en jättebra vecka och att du mår bra:)

Kramar från lilla vännen Inger ♥:)

Britt-Inger sa...

Vad kul det låter med kursen du går på :O)....Ska bli spännande och se vad/hur resultatet ser ut.
Tack för inspirationen med askarna, helt underbara!!!
Ha nu en skön helg och skät om dig.
Kram, Britt-Inger

Lisa-olsi sa...

Fina och bra askar,
snyggt fjärilspapper.
Ha en trevlig helg.
Kram Lisa

Åsa sa...

Hej vännen min!
Tittar bara in för att njuta av dina askar och önska dig en trevlig helg. Har så klart inte kommit igång med några askar än här men har lyckats pyssla lite med påsktagen och faktiskt gjort min första lilla LO till ett mindre album i 8x8 tum... det tog tid men nu så! :) Ska visa på bloggen så fort jag lyckats ta foto på den.
Blir så glad av dina kommentarer och hoppas så att du kryar på dig och att du så sakta blir bättre. Och hoppas du har mycket roligt med din kurs.
Tänk att januari snart är slut, bara februari kvar på vintermånaderna och den månaden är ju till och med kort... sen är vi i alla fall framme i mars.
Ha det så bra du bara kan och ha en mysig helg vännen!
Massor med kramar
Åsa

Ann-Charlotte's blogg sa...

Hej Lena!
Hej vilka färgglada och fina askar,
bra till väldigt mycket. Har tittat på alla vackra kort du fått vid jul
och din födelsedag det är klart de måste sparas och njutas av emellanåt.
Det låter roligt och lyckat med din kurs på nätet skall bli roligt att få se dina albumsidor...
Ha en fin helg!
Kramar Ann-Charlotte

Unknown sa...

Hej där..., ja visst är det väl bra med både positiv och negativ kritik....bra att karlarna säger vad de tycker..det gör min här hemma med hihi.
Fiffigt med askarna :)
Nu var det såå länge sen jag var här så nu ska jag kika runt på allt ögongodis du bjuder på.
Hoppas allt är bra, var rädd om dig och må så gott // Kram kram