fredag 12 november 2010

Veckans julkort

Tänk va?! Nu är det helg igen, det är helt otroligt vad veckorna går undan
det hinner inte mer än att bli måndag så är det fredag på en gång känns det som.
Snö har vi fått i mängd i hela landet vad jag förstår och några kalla dagar har det också varit,
igår kväll hade vi minus 10 här, nu måste man väl ändå säga att det är vinter på riktigt.

Här kommer förklaringen... jaa det behövs allt en sån till dessa kort. Ha ha. :D
Jag blev väldans inspirerad av gästdesignern i nya nummret av tidningen Ett Trykk, så jag försökte tänka i lite gammaldags stil, som jag antar att korten gjordes i hemmen före min tid, innan vi i sverige fick det ganska så bra att vi hade råd att köpa lite av varje menar jag. Jag gissar på att dom fick ta av det dom hade över i hemmen till tillverkningen av korten och lite så har jag försökt att göra här.
Jag letade fram spill papper, kakpapper osv. och så mina gamla ängla bokmärken och satte igång, det blev 6 kort gjorda på samma sätt, här och nu visar jag två av dem, de andra får ni se sen nån gång.


Jag vill tacka er för alla goa kommentarer som jag får och som glädjer mig så mycket! ☺

Hoppas nu att ni alla får en underbar helg!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej govännen!!!Brrr, så kallt det blivit nu, här var det -9 imorse och nu är det -5 så nog är vintern här alltid!
Vilken kul idé du hittade i tidningen och fina blev dina julkort och annorlunda! Det var ju som sagt så de fick göra förr när de inte hade råd att köpa färdiga julkort att skicka, en lite svensk föregångare till våra scrappade julkort kanske.
Hoppas du får en mysig helg och att du orkar pyssla lite mer, det är så kul att få se det du producerar! Men snart kommer jag ner och får se dina alster IRL istället, längtar!!!

Vinterkram från Susanne

bili sa...

Söta julkort :) Visst är det kul med annan storlek än den "vanliga" ? kram bili

Catharina sa...

Hej vännen!
Supertack för de fina stjärnorna .De kom idag.Jag håller som bäst på att packa och fundera ut vad jag ska ta mig till pysselträffen i helgen.Ska försöka att organisera lite så att jag inte behöver packa med mig hela pysselrummet(skrattar),brukar inte vara så bra på att ta med bara lite saker.Men den här gången har verkligen tänkt att försöka att packa bara det som jag ska använda.

Efer helgen så lovar jag att du ska få ditt paket skickat med det som jag utlovade.Här är har det också varit kallt nu ett par dar men idag är det mildare igen och snön ligger faktiskt kvar på marken så det är lite ljusare ute nu vilket jag tycker är det ända positiva med snön.Inomhus tänder jag många ljus som lyser upp lite där.Annars till bringas den mesta tiden nu i mitt pysselrum.Har fortfarnade lite städning kvar men det tar jag efter morgondagens pysselträff.För jag vet av erfarenhet att nu när det ska packas så dras det fram lite olika saker igen.Får se om jag kan få "gubben" att montera ihop min nyinköpta möbel också så blir det ännu lättare att städa sen också.

Ha nu en underbar helg och en stor kram till dig vännen för ditt fina brev.Du ska veta att den vänskap jag har funnit i dig betyder oerhört mycket för mig.Jag hoppas verkligen att vi kan träffas igen.
Stor kram Catharina

Lene sa...

Tack söta rara Lena för stjärnorna, de är kanonsnygga!
Vilken kul ide att göra kort på det sättet, kul också att tänka tillbaka i tiden! De är jättesnygga!
Ha en skön helg vännen!
Kram lene

frubards pysselkök sa...

Halloj vännen!
Vilka magnifika kort!!! Precis så kan jag tänka mej att julkorten såg ut förr. Du har verkligen fått till dom...

Här börjar förkylningen att ge med sej. Så himla skönt att inte behöva snyta sej stup i kvarten...

Det blir en skön kväll med tv tittande och pyssel. Thomas jobbar natt och Simon är hos en kompis i byn. Så jag ska mysa...

Kramar till dej från mej // Kikki

Lena sa...

Verkligen härliga kort du har gjort Lena. Dom får mig att minnas barndomens jular och alla vackra Jenny Nyströms kort man sett under åren. Häftig ide du fick tycker jag, kanoners!
ha en trevlig helg. Kram Lena

Pernol sa...

Tack så jättemycket för stjärnorna du skickade! Jag blev jätteglad!!! :) De är hur fina som helst.

Vilka fina julkort du har gjort! Smart idé det där att använda spillpapper och lite av varje. De ser ju äkta gammaldags ut. :)

Ha det bäst!
Trevlig helg!
kramis Pernilla

Gertrud sa...

Vilka läckra kort du har gjort. Kul att återvinna olika saker. Snyggt format, jag själv tänker alltid 15x15. Jag hoppas du är nöjd med BS. Vill önska dej en skön helg, kram Gertrud

Unknown sa...

Hej hej, så läckra korten blev, ja dem gillade jag skarpt :) Vilken kul idé. Väntar med spänning på att få se resten ;)
Önskar dig en trevlig helg / Kram kram