måndag 30 januari 2012

Oj, en LO?!

Kors i taket, jag har gjort en LO! :-O 
Det var minsann inte i går det senast hände, och det var faktiskt riktigt roligt att kladda till denna layout och den fick en superlång titel, jag är så himla dåligt på att hitta på titlar, det borde det finnas en kurs i, att lära sig att sätta titlar på det man gör, jag kommer att "hänga på låset" tills den kursen startar. hihi ;-) 

Jag gick ju prova på kursen som Inzpira har och i den får man en liten inblick i Mixed media kursen som jag nu går, vid den kursens slut så var jag så sugen på att prova detta med mixed media så jag satte igång direkt, och resultatet blev denna lo. 

Jag har använt mig av gesso och dom färger jag hade hemma, till just denna LO är det: akrylfärg och distressdyna. Olika alfabetsstickers, en bit bubbelplast, stämplar, tissue tape och några rub ons. 
Jag valde färgerna från fotot, rosa, beige och blått. 


Snart är mitt album klart också, men jag har lite kvar att göra än.
Jag fortsätter att skynda långsamt på det så är det förhoppningsvis färdigt att visas nästa vecka. :-)

Ha det så jättebra till dess och tack så mycket för besöket! 
Det glädjer mig jättemycket att du vill titta in! :-)

måndag 23 januari 2012

Några ihop knåpade askar

Hej igen!
Jag håller på med ett fotoalbum i kursen och jag har samtidigt sååå jätteroligt, det tar tid att göra men när jag har så roligt under tiden så gör det mig inte något alls. Sakta men säkert så blir det bättre dag för dag, enligt min gubbe. haha :-D När jag först visade honom albumsidorna så tyckte han inte att dom såg "mycket ut för världen" och han tyckte dom var så fula, men sen jag jobbat lite mer och mer med dom så börjar han gilla dom bättre och bättre. hihi. Det ska bli så kul att höra vad han säger när albumet är klart, en sak är då bra med min gubbe... han säger helt ärligt vad han tycker om det jag gör, så han är bra på att ge kritik, både positiv och negativ. Och det är på både gott och ont, men mest på gott. :-)  

Jag har gjort några askar till olika förvaringar av olika slag, någon gång i januari varje år så brukar jag göra några väldigt enkla askar utan dekorationer till att ha alla fina kort i som jag fått av er vänner under det förra året. Att askarna får vara utan dekorationer beror på att jag har trångt om förvaringutrymme och dom måste staplas på varandra och då blir dekorationerna mest i vägen. Jag brukar inte visa dom för jag tycker inte det är något att visa upp, men nu tänkte jag att jag ändå skulle göra det så kanske någon får någon ide till förvaringen av alla kort som kommer. 2 av askarna har jag dekorerat med några blommor bara och ytterligare 2 askar som är mera dekorerade, i dom senare två har jag lagt alla våra batterier som är uppladdningsbara, för att veta vilka som var laddade och vilka som inte var det gjorde jag dessa askar att ha dom i, annars blandas batterierna bara ihop och jag kan inte hålla koll på vilka som är fulladdade och inte. De första 4 askarna som du ser är i storleken 10 x 10 cm, och dom bara viks ihop av ett par 12 tums ark, HÄR finns beskrivningen till dom, dom är jättelätta att göra och går snabbt att få färdiga, jag gör dom ofta och använder dom till massor av saker, ex. vis dekorationer, stadiga och bra askar till allehanda ting. Dom sista fyra askarna till kortförvaringen är större såklart, dom har jag gjort ca 20 x 20 cm så att korten får plats, dom är enkla och snabba att göra även dom. Men jag har ingen beskrivning till dom utan gör dom efter "eget huvud" och med egna mått. 

Men först ska ni få se något som jag bl.a. pysslat med i helgen, och jag är riktigt nöjd med resultatet faktiskt. :-)
Jag har sett att flera butiker har börjat sälja mer och mer mönstrade knappar och dom är jättefina men ack så dyra. Då kom jag ihåg att jag sett flera runt om på bloggarna som gjort egna knappar själv, så jag tyckte det kunde vara värt ett försök, det ångrar jag inte. Enkelt är det också, stansa bara ut flera lager papper och limma ihop och gör sen hål med en håltång eller en syl. Dessa är tänkta att vara i mitt album som jag håller på med, åtminstone några av dom.



Småaskar varav två är till batterier.


Till kortförvaring, nästan den enda dekoren är årtalet.

Önskar dig en jättefin och trevlig vecka. Ha det så bra! :-)

måndag 16 januari 2012

Tack alla snälla vänner

Nu har det gått en vecka sen jag senast uppdaterade min blogg och det har varit en superrolig vecka.
Jag har underbart kul nu när jag går Mixed media kursen och jag riktigt njuter av tillvaron. :-) Är du som mig så du tycker om att "leka" och kladda med färger så tycker jag absolut att du ska gå denna kurs, det är den roligaste kursen som jag någonsin har gått i mitt liv. HÄR kan du läsa mer om kursen och anmäla dig om du känner för det.
Men nu till någon ting helt annat, jag fick så många fina julkort och födelsedagskort när jag fyllde år i mellandagarna. Det är sååå roligt att få så mycket fin post, tusen tack alla!! :-) Till min stora glädje så kom det även jättefina julklappar och presenter, tusen tack alla kära vänner!! :-) Det var jättefina och användbara julklappar och presenter som jag fick. Jag nämner inga namn, ni vet själva vilka ni är. ♥Er vill jag tacka alla hjärtligast♥ Tack så jättemycket för allt fint som jag fått! ♥ :-)
Nu får du sitta här en stund och njuta av allt fint som jag fått!

Korten kom från...
 Bimsan, Camilla och Lisan




Åsa, även tagen är från Åsa och så ett kort från Anne från Finland som vann i min adventsutlottning. (hon har ingen blogg) Hon blev så glad för vinsten som hon fick, så hon skickade ett kort. Det var jättekul att få sån uppskattning. Tack Anne! :-) 

En jättefin "påse/ask" från kära vännen Lena J.

Denna superfina ask kom från kära vännen Nettan
Min CD bok skymtar där bakom. ;-)

Nu kommer här alla födelsedagskort som jag fick och även en helt underbar presentask. De kommer från... 



Från Lisan kom detta vackra kort, jag tog även en bild på insidan för det är så himla snyggt!! :-)
Se vilket otroligt arbete hon lagt ner! 

Denna underbara ask kommer från Lena J, här tog jag en bild på asken från sidan så du ska se det underbart söta låset och det superfina papperet med fåglarna, oj oj så vackert det är!! :-) 

Tusen Tusen Tack alla kära vänner som gjorde min jul och födelsedag till helt underbara dagar! :-)

Önskar dig en underbar fortsättning på veckan!

måndag 9 januari 2012

Flera julhus & några julklappstags

Hejsan alla, nu är jag tillbaka igen efter mitt juluppehåll. :-)
God fortsättning på det nya året, jag hoppas ni alla har haft det underbart under alla julhelger?! :-)
Min vila var välbehövlig känns det, för nu känner jag mig redo igen för att ta nya tag med pysslet, men än så länge får ni hålla tillgodo med gammal skåpmat, hihi. ;-) Tills jag har nåt bättre att komma med. ;-)
Dessa gjorde jag före jul för att ha till några julklappar, jag la klapparna inuti husen, knöt om med ett snöre för det öppningsbara taket gick inte att stänga riktigt och sen hängde jag tagsen utanför.
Jag har haft det lugnt och skönt över alla helgerna, (förutom dom dagarna då vi var utan el, dom var inget sköna)  har annars bara tittat en del på tv, mått gott och njutit av tillvaron. :-)
Jag har funderat och bestämt mig för att gå på kurs, jaa du läste rätt, haha. :-D I tidningen Inzpira, som för övrigt är en mycket inspirerande tidning, så står det att läsa om deras kurser och det gör det även på tidningens hemsida. Jag blev mer och mer sugen på att gå en kurs för det var så länge sen jag gick på någon, men eftersom jag inte har gått någon kurs på internet förr så anmälde jag mig till deras prova på kurs, den har jag nu gått så nu vet jag hur det går till på internet kurser också. Så nu har jag anmält mig till den riktiga Mixed media kursen, koden har kommit och nu ser jag verkligen fram emot att gå den, det ska bli jätteroligt. :-)
Men här kommer lite bilder på lite som jag inte visat tidigare...

Sidorna på husen,

gavlarna,

Julklappstagsen,

så här såg dom ut innan jag dekorerade dom,

Hoppas ni får en jättetrevlig vecka, nu ska jag på kurs hihi, ;-)
så vi syns nästa vecka igen. :-)