fredag 30 december 2011

GOTT NYTT ÅR

Lånad från Evans http://www.alderaan.se/

Natten mot annandagen så blev det strömavbrott här hos mig och det höll i sig i nästan 2 dygn så när som på 5 timmar. Ingenting fungerade inte telefonen, inte mobilerna, inte heller det mobila nätet så vi kunde uppdatera oss om läget, värmen i huset fungerade inte så det hann bli rejält kallt på dessa två dygn. 
Jag satt väl påklädd och med en filt om mig och läste en ljudbok något annat gick inte att göra i stearinljusens sken. Tack och lov för den batteridrivna CD spelaren som jag fick från en bokklubb för en massa år sen, hade jag inte haft den så vet jag inte vad jag skulle gjort. Det var så jäkla trist (ursäkta uttrycket) men när varken TV eller datorn fungerar då står livet stilla tycks det som. ha ha ;-) 
Gubben hade tur, han jobbade nattskift så han kunde åka till jobbet och värma sig, där funkade elen, men jag fick lägga mig i iskalla sängkläder och jag kan tala om att särskilt natt två så var det väldigt gruvsamt att krypa ner under täcket, brrrrr jag ryser vid tanken. 
Men tack och lov så fick dom igång elen igen, så sent på tisdagskvällen så kom den tillbaka och när jag vaknade på onsdagen så hade det blivit ganska så varmt i huset. 
Åååååh det var så skönt så det kan du inte tro, och till min stora lycka det gick att brygga kaffe igen! :-) 

Jag kommer tillbaka någon gång efter helgerna och visar dig alla fantastiskt fina julkort och födelsedagskort som jag har fått. Och så hoppas jag att pyssellusten återvänder innan dess så jag har något nytt att visa upp.
Jag kan bara vänta tills den kommer tillbaka till mig, jag fortsätter att jobba på det tills vidare, kikar i både gamla och nya tidningar för att kanske hitta något lockande där så jag får lust att pyssla igen. :-)

Tack så hjärtligt för alla goa kommentarer som ni lämnat under året, dom har verkligen glatt mitt hjärta och mig sååå mycket.
Och så vill jag hälsa alla nya vänner och alla nya följare hjärtligt välkomna till mig och min blogg, hoppas vi ska få riktigt trevligt tillsammans! :-)

Nu vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År
hoppas 2012 blir ett jättebra år för oss allihopa och ett år då vi alla får ett riktigt kreativt ryck och att allt vårt pyssel går som en dans för oss alla! :-) 

tisdag 20 december 2011

GOD JUL


Nu tar jag mig lite ledigt tills efter nyår. 
Jag hoppas på att få pyssel lusten tillbaka igen och lite ny inspiration, för just nu finns inte varken det ena eller andra. Så lite julledigt tror jag gör susen. 


Jag tackar allra hjärtligast för alla era goa kommentarer under 2011. 
De har gjort mig så oerhört glad! :-D 


Vi ses och hörs nästa år igen. :-)


Och tills dess så önskar jag er alla  
EN RIKTIGT GOD JUL & ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR! :-) 


Jag är ledsen att jag inte har kunnat kommentera hos er alla och önska en god jul, men ni ska veta att jag verkligen har försökt. Blogger strular visst än för en del bloggar lyckades jag inte ens komma in till och i andra bloggar så kunde jag inte lämna några rader efter mig. Nu är det verkligen på tiden att dom fixar till detta, det vore väl en fin julklapp till oss alla? 
Ha en jättemysig och fin jul! :-)

lördag 10 december 2011

Husbygge på beställning och några till julkort

Här har det kommit lite snö nu men det mesta har försvunnit igen, men jag får väl vänta och se vad resten av helgen för med sig, det kommer säkert något mera. Jag är ingen älskare av snö men lite vill jag ha när det är jul, finns inget värre än att se en grön gräsmatta då, julkänslan är som bortblåst om man inte har lite snö. Det gör mycket för stämningen och dessutom så blir det ju lite ljusare och finare. 

Jag fick en beställning på ett litet hus av min syster när jag berättade för henne att jag sett så fina i senaste numret av Magnolia Ink, syrran ska ha huset som presentask med någon liten julklapp i, så själva taket är öppningsbart till hälften. Tyvärr tänkte jag aldrig på att ta någon bild på det och nu är det för sent för syrran har redan hämtat huset. På första bilden syns 'dörren' med sitt nyckelhål (brads) nästan gömt bakom dörrkransen. Kransen limmade jag ihop av små blad kvistar och satte lite pärlor i. På de andra sidorna av huset så ser man vad det är, tomten får man anta att han är inne i huset och delar ut julklapparna, släden och renen har han lämnat utanför. hihi ;-) 

Här kommer mina förhoppningsvis sista julkort för i år, nu är jag såå himla trött och less på att göra julkort så nu hoppas jag att dom jag har gjort räcker till, skulle dom inte räcka så har jag några kvar sen tidigare år i reserv. Och skulle jag, mot all förmodan, få lust någon dag för att pyssla så är det inte värre än att jag gör några extra, så papperen får vara framme lite till innan jag stuvar undan allt julpyssel.
Allra först har jag annat jag måste få klart, det är ju lite att pyssla med när julen står för dörren så jag kommer nog inte att hinna eller orka med bloggen så mycket till innan jul. Så är det inget nytt jag har att visa dig så får bloggen vila lite nu.
Jag fick lite brist på fantasi när det kom till dekoreringen på de här sista korten, så dom blev nästan lika som det jag lade in här i början på veckan, med bara några få skillnader på korten.
Papperet är förra årets Ridderholms på alla tre, en av insidorna fick ett Graphic 45 papper när inte ridderholms räckte till.
Dessa är även dom liftade av Annelie, modellen på korten och motivet är detsamma, jag gillar modellen och den är rolig att göra och motivet tycker jag är såå fint så det fick bli samma det med, lite olika knappar har jag tagit till dessa tre kort och olika snöflingor, men i stort sett så är korten lika. Det kvittar, dom ska ju inte till samma familj allihopa så... ;-)
Nu vill jag önska dig och alla andra en riktigt trevlig helg och tredje advent! :-)

Och även en riktigt god jul om vi inte skulle höras av något mer innan dess. :-)

Ha det så jättebra!

söndag 4 december 2011

Sista julkortet till Altheas mix julkortsutmaning

Jippie jag hann göra färdigt kortet, glad för det är jag så jag kan vara med i Mitas allra sista utmaning. 
Jag satt i går kväll tills klockan var nästan 23.00 innan jag var färdig med det här kortet. 
Vill du vara med får du sätta fart, för i dag är sista dagen på Altheas mix julkortsutmaning som denna veckan har ett valfritt tema. 
Kortet har jag liftat från min DT kollega och vän Annelie, i dubbel bemärkelse som du kommer att märka om du har sett hennes alster nu i höst och vinter. Det är detta kort jag liftade från Annelie, sen så såg jag något som jag tyckte var väldigt snyggt i hennes blogg tidigare på nåt julkort, och det var att hon ramat in kortet med ett "blingit" band, eftersom jag också hade samma band i mitt lager av band så knyckte jag denna idéen också, fast jag ramade in motivet på insidan kortet istället. ;-) 
Tack vännen för dina fantastiska idéer! :-) Papperet är ett Ladybug från förra året, motivet har jag hittat på nätet någonstans, god jul och julstjärnan i guld är peel offs, motivet, snöflingorna och dom vita julstjärnorna har jag sprayat med glimmer mist 'pearl' så dom blänker väldigt vackert även om det inte syns så mycket här. På snöflingorna har jag satt en vit glittrig pärla i mitten och så har jag använt brads förstås. Och för ovanligheten skull så har jag skrapat kanterna. :-O Det ni, det trodde ni inte va? haha ;-)

Tänkte passa på att vara med i ett par utmaningar till med detta kort.

I’m entering this card in the following Challenges:
http://christmasblogchallenge.blogspot.com/ christmaswinter-birthday.
http://craftyourpassionchallenges.blogspot.com/ challenge-86-sponsored-by-simply-betty. - Tis the Season....

Ha en fortsatt trevlig 2:a advent!
Have a nice day!

lördag 3 december 2011

Min 1:a dies pärm

Jag gjorde tidigare i höst denna pärm till förvaring av mina Nellie Snellen dies. Jag blev så sugen att testa denna sorts pärm när jag såg den i flera bloggar, bland annat hos mina vänner Lena J och Kikki
En del av er har kanske redan sett den då jag gjorde ett gäst inlägg med den i Rox stamps blogg i september. 
I Rox stamps blogg så står det mer utförligt om den så därför skriver jag det inte här igen, klicka på länken ovan så kommer du direkt till mitt inlägg där. 

Jag vill tacka er för alla goa kommentarer ni lämnar trots att jag inte kan besöka er lika ofta nu som förr, min arm är lite bättre men så fort jag gör för mycket (vilket jag gjort denna veckan) så blir den genast sämre igen. 
Detta kommer att ta enormt lång tid vilket är supertråkigt för både er och mig själv. Men tyvärr det är inte mycket annat att göra än att vila armen igen. :-( 

Jag håller iaf. på med några julkort och jag hoppas att få åtminstone ett av dom klar till Mitas utmaning denna veckan så jag kan vara med där. Ska kämpa på med dom så gott jag kan, håll tummarna att jag hinner. ;-)
Ha en jättetrevlig helg allihopa! :-) 

Jag vill tipsa dig om en rolig hemsida nu till jul, där finns tester på pepparkakor, glögg, julmust.
Recept på mat och bak mm, tips på julpyssel med barnen, hur man slår in julklapparna fint och en massa annat. För att komma, dit klicka här. http://www.juligen.se/julkul.php