onsdag 29 juni 2011

Bokmärkes tag till - Birgits utmaning och DT alster

Hej alla!
Här är jag igen med en liten uppdatering. Mer kommer senare såklart, jag har lite till som är färdigt att visa, det är redigeringen av bilderna som tar sån tid bara, ha tålamod det kommer. ;-)
Efter vilan i midsommar så kändes det lite bättre i värken men så skulle jag göra en beställning och betala lite räkningar och sen var det kört igen. Fy fadderullan vad det värker! Men jag gör ett tappert försök idag att göra ett inlägg, det har ju varit tillräckligt tråkigt här i bloggen nu tycker jag.
Att pyssla går jättebra bara jag fått tagit det i min takt, alltså saaakta ha ha. Det har inte gjort saken värre i alla fall, men så sitter man här vid den här "burken" och så börjar det om igen. suck! Ja ja, sånt är livet när man lever med fibro. Jag får försöka att låta bli att skriva så mycket hädanefter. ;-)

Biggan har en utmaning i sin blogg hon vill att vi ska göra en  SOMMAR TAG/ETIKETT tre vinster kommer att delas ut och vinsterna kommer från Altheasmix. :-) Häng med du också vet jag. :-)

Jag gjorde en enkel variant utan så mycket dekorationer, den är tänkt att ges till min syster som älskar lila och jag tänkte att hon ska ha den till ett bokmärke. Jag undrar i mitt stilla sinne när hon nu ska läsa en bok??? Men hon kanske gör det om hon får ett bokmärke. ;-) Annars får hon väl ha den i kokboken. Lagar mat gör hon i alla fall. ha ha :-D
Detta får samtidigt vara DT alstret för denna vecka om jag inte skulle kunna få ut det andra i bloggen. pga. mina värkande armar.  


Tagen fick jag i mitt DT paket för denna månad och det ena bandet har jag fått av Mita tidigare vid något tillfälle som jag handlat hos henne, det rutiga bandet hade jag själv och jag hade också det blå Maja design papperet sen tidigare, både stämpeln och blingen har jag nyligen köpt av Mita, fågeln och bården är utstansade i biggen. Jag färgade in tagen med min lila distressdyna 'dusty concord'
och ett verktyg som heter 'ink blending tool' + lite vatten.

Glöm nu inte att Mita har 30% på allt till den 30 juni, HÄR kommer du till webshopen.

Årets julkortsutmaning har Mita också börjat med, HÄR hittar du mera information om den.


Lyckliga jag! :-)
Jag har nyligen fått veta att jag fått den stora äran att få stanna kvar som ordinarie DT-medlem hos Altheasmix. Jippie! :-D


Ha det så bra alla tills vi hörs igen! :-)


tisdag 21 juni 2011

Veckans DT kort: Flower Pot Card

För ett par år sedan så var dessa kort väldigt populära, var och varannan gjorde såna, "alla" utom jag. ;-) Men nu har jag också gjort ett, äntligen! Och det var väldigt kul att göra, :-) dom heter 'Flower pot card' och har formen som en blomkruka. Flera olika beskrivningar finns på You Tube och DENNA använde jag mig av, jag ändrade bara storleken och gjorde mitt kort i ett större format. Jag tog hela längden på cardstocken 12 tum = ca 30 cm, och bredden ca 5 tum = 12,5 cm. Både cardstocken och Maja designs papperet kommer från Altheas Mix och även pärlorna, (Pärlor hittas i kategori 'dekorationer' och under 'bling') Maja papperet var en överbliven spillbit från studentkorten jag gjorde tidigare och blommorna är också lite 'spill' som jag hade över själv. Stämpelmotivet har jag fått av en vän så jag vet inte vad stämpeln kommer ifrån eller vad det är för tillverkare på den, motivet är färglagt med Promarkers.
Det var allt från mig innan midsommar, jag tror inte att jag hinner uppdatera med något mer innan helgen, jag håller på med ett projekt som tar lite tid att göra, särskilt eftersom jag har fått sån gräslig värk i nacken, när jag får sån värk i nacken så följer det alltid med en fruktansvärd huvudvärk + att värken strålar ner i armarna på mig, då tar allt mycket längre tid att göra, jag får helt enkelt sitta i små korta stunder åt gången. Detta har jag fått pga. att det blivit för mycket tid vid datorn nu på sistone, då blir det alltid såhär. Jag har ju försökt att unvika detta och ändå har det inte hjälpt, så med facit i hand så måste jag ta det ännu lugnare vid datorn, jag kan inte sitta här för ofta och inte heller så långa stunder åt gången. Så ni vet vad det beror på att jag inte hälsar på er alla så ofta, jag kan helt enkelt inte pga. min värk. Jag kommer var så säker, men nu vet ni varför det dröjer innan jag kan titta in till er.
Nu vill jag önska er en jättetrevlig, solig och skön midsommar, hoppas ni får en riktig toppenbra helg! :-)



Trevlig midsommar! :-)

onsdag 15 juni 2011

DT: Ännu ett Minialbum och 30% rabatt

Här hos mig regnar det idag och det har det gjort i flera dar nu, sommaren visar sig inte alls från sin bästa sida. Hoppas verkligen att vädret blir bättre snart särskilt eftersom det snart är midsommar.

Veckans DT alster har jag gjort som ännu ett minialbum, det är så roligt att göra såna så jag kommer säkert att göra några till. Jag ska försöka att variera dom lite så det inte blir så tråkigt att titta in här hos mig. :-)

Detta album har jag gjort med spillbitar från Maja design papper och cardstock. Just spillbitar är perfekt att använda då man gör minialbum, då blir man ju av med lite av spillet och det är bara bra, dom blir gärna bortglömda och samlas på hög annars. I alla fall är det så här hos mig. ;-)

Jag stansade ut dom ovala bitarna med en spellbinder die 'labels twenty', chalkade kanterna med stämpeldyna, stämplade olika vänskaps- och citat- stämplar på dom minsta ovalerna, jag stämplade även baksidorna på ovalerna med lite större stämplar, men det fotade jag inte. Sen limmade jag ihop dom olika storlekarna och satte i öljetter. Jag dekorerade med rosor och andra blommor, bling, utstansade fjärilar från en Nellie Snellen punch, swirlar från en magnolia die, och fåglar från en bosscut die. Satte även dit 2 trollslände-brads och några somriga charms, satte ihop det hela med en öppningsbar ring och till sist några band i matchande gult och blått. Blommor, charms, öljetter och ring är från mina egna gömmor. Mina dies stansade jag ut i min Big Shot.
Fågel-dien är en Bosscut och köpt hos Mita på Altheasmix och den finns här. 











*********************************************

30% på ALLT!


KAN EJ KOMBINERAS MED ANDRA ERBJUDANDEN!

Gäller 13-30 juni

Knappa in kod "30" i rabattkodsrutan så dras rabatten automatiskt!

Så långt lagret räcker och endast varor i lager.

Välkommen med din order!





*********************************************

På återseende mina vänner, hoppas ni har sol och kan vara ute och njuta av den! :)


fredag 10 juni 2011

DT alster: Tändstickskort, Påse och ett kort från Busan

Hej i värmen! Hos mig är det strålande vackert väder idag och 25 grader varmt, så jag sitter i skuggan med min laptop och svettas och jag njuter samtidigt i fulla drag av det vackra och varma vädret och kroppen njuter den med. ;-) Jag blir så mycket mjukare i muskler och leder när det är sånt här väder och har faktiskt lite mindre värk också. Så tacka sjutton för att jag njuter. :-D Jag ska faktiskt passa på att sitta ute och pyssla idag har jag tänkt, gubben jobbar på eftermiddagen så jag är ensam med katterna och då gäller det att passa på. hihi ;-)

Min DT kollega Annelie har gjort en jättebra tutorial på sina tändstickskort, det såg så kul ut så det måste jag såklart testa att göra. Tutorialen hittar du HÄR.

Jag gjorde två kort, ett i rött och ett i blått, till dom så har jag använt cardstock, mönsterpapper från Maja Design, en magnolia swirl, två olika Martha Stewart punchar och en liten fjärilspunch.
Fågeln och blommorna är dies som jag stansat ut i min Big Shot och dom finns att köpa hos Altheas Mix. Fågeln är en Bosscut die och blommor och blad är Sizzix dies som heter Flower Layers #8 (den stora blomman) och Flowers, Branches and Leaves Set (den lilla blomkvisten och bladen) tyvärr kan jag inte se den just nu så den är nog slut, men det kan hända att hon får hem flera. Jag har satt pärlor och bling i mitten på blommorna och fågelns öga som en extra dekoration. Även cardstock, Maja design papper, pärlor, bling, öljetter och band hittar du hos Mita.




Här har jag gjort en påse som jag hittade i tidningen 'Ett trykk', den såg kul ut så jag var bara så illa tvungen att prova göra en, egentligen gjorde jag två men dom är så gott som lika så jag fotade bara den ena påsen. Vad jag nu ska ha dom till? det vet jag inte alls, haha ;-)
Ursäkta att bilden blev lite mörk, jag fotade igår kväll ute på våran altan.   

Fram och baksida


Jag har fått ett underbart fint sommarkort från min goa vän Busan, det är jättefint och såå somrigt.
Detta motiv är så ljuvligt, tänk att ligga på stranden och höra vågornas svalpande,
så underbart härligt!! :-)
Tack så hjärtligt Busan vännen för detta underbara sommarkort, Tusen Tack! :-)
*********************************************
Missa inte att du får gåvor värda 50:-
för varje 100:- du handlar för hos AltheasMix just nu.

MINSTA ORDER FÖR ATT BÖRJA FÅ GÅVOR ÄR 150:-
(så långt lagret räcker)

*********************************************

Ha en underbar pingsthelg i solen och värmen! :-)


onsdag 8 juni 2011

Födelsedagskort i en lång rad

Äntligen har sommar värmen kommit till mig också, jag är ute och njuter hela dagarna och bloggen glöms nästan bort tyvärr. Får be om ursäkt för detta och naturligtvis för att jag inte hälsat på hos er på länge men vädret är såå härligt nu och jag känner att jag behöver vila igen mig lite. :-) Idag har jag passat på att ta med mig datorn ut i det fina vädret. Just nu är det så kvavt i luften så det blir nog åska här skulle jag tro, inte så kul men det får man finna sig i, det tillhör ju sommaren. ;-)
Tänkte jag skulle visa några kort jag gjorde redan i våras, dom har bara inte kommit ut på bloggen tidigare, dessa vet jag inte vem som ska få än men någon blir det, utom det första som jag gjorde till våran kompis Leif när han fyllde 50 år i april. Nu ska jag sluta babbla, inlägget blir tillräckligt långt ändå. ;-)









Hoppas du också har soliga fina dagar och varmt och skönt hos dig. :-)
Vi hörs om nån dag igen, ha det så bra så länge!


onsdag 1 juni 2011

Äntligen Juni!

Grattis Sussie!

En dag för tidigt vill jag gratulera min kompis Sussie som fyller år.
Hipp hipp HURRA!
Hoppas din dag blir alldeles underbar med god tårta och många presenter. :-)

Det här kortet fick hon av mig när hon var här, så hon har redan sett det, så just därför kan jag lägga ut det redan idag. :-)
Stort grattis på födelsedagen gumman!! :-)

Ser du? jag har använt wellpapp, för första gången i mitt scrappande liv. ;-)
"Swirlen" med blå bling, ska föreställa ett S för Susanne.

Insidan

Det här superfina kortet fick jag av Sussie när hon kom hit till mig, tusen tusen TACK vännen!! :-)
Jag tycker det är så underbart vackert och sååå snyggt i svart och vitt och stämpeln med Maribel är alltid lika fin! :-)
   
*********************************************

Äntligen Juni!

Du som lägger en order från 1/6 (tills nästa erbjudande)

får för varje 100:- du handlar för gåvor värda 50:-

MINSTA ORDER FÖR ATT BÖRJA FÅ GÅVOR ÄR 150:-

Du betalar för frakten för din order, överskjutande frakt bjuder jag på!

Så långt lagret räcker och endast varor i lager.

Välkommen med din order!


*********************************************

Jag har en rolig nyhet också att berätta, jag ska få vara kvar som gäst-DT även i juni hos Altheas mix. Jättekul!! :-)
Jag hoppas du har bättre väder än mig och att solen lyser på dig, här regnar det och inte är det speciellt varmt heller, bara ca 14 grader. :-(
Nu vill jag ha sommarvärme, är det fler som längtar efter det?  

Ha en fortsatt fin vecka och ha en jättetrevlig helg!