måndag 25 maj 2009

Julafton? i Maj?!!







Det här jättefina kortet kom från min nya vän Lena idag & jag fick också mycket utstansat, (jag visar bara ett urval) flera fina charms och massor av uppstämplat! Tack så jättemycket Lena, jag är så glad att jag träffat på dig!!
Ni som inte redan varit in och hälsat på Lena så gör det vet jag, hon gör jättemycket fint & är jätteduktig!!



Detta kom från min vän Inger! Visst är det vackert? Tack så mycket Inger!!

Ni kan tro att det kändes som julafton idag när allt detta fina kom.
Ni är så snälla med mej och skickar så mycket fint och jag är så innerligt tacksam!!
Tusen tusen tack Lena! :D & Tusen tusen tack Inger! :D
Massor med kramar till er båda!

Free Signature Generator

Free Signature Generator

torsdag 21 maj 2009

En grabbig utmaning


Denna veckas utmaning i Scraphönans blogg är just en Lo eller ett kort som ska vara grabbigt! Min systerson fyller år i juli så hans kort kan jag ju göra redan nu tänkte jag och hoppade på utmaningen!! Hoppas nu bara att han inte tittar in på min sida! ;) Det jag använt är Cardstock, papper från Kaiser Craft, (jag använde både fram & baksida av samma papper) stämpel från Hänglar & Stänglar, Pro Markers, Brads från SEI, Chalkade kanter, Primablommor, Stickles och Glossy Accents både på blommorna och på stämpelmotivet. Sen är det en Card toppers som följde med senaste nummret av "Quick Cards" & Distanstejp. Japp det var det!! ;) Nu får jag önska er alla en trevlig helg! :)

Free Signature Generator

Free Signature Generator

tisdag 19 maj 2009

Swap Maj-09

Nu har alla fått sina swapkort och månadens omgång är således klar.
Denna gång hade vi pasta som tema, alla har gjort så jättefina kort med roliga och annorlunda lösningar, jättekul!! Alla recepten verkar goda och riktigt smaskiga.
Jag gillar alla kort och idéer väldigt mycket!! Dom är superfina eller hur? :)


Först ut är Karinas kort



sen kommer Pernillas kort



och så har vi Lenes kort



sen kommer "Pernols" kort



och sist kommer mitt kort.


Till mitt kort har jag använt en bild från internet på Lady & Lufsen, jag kom genast att tänka på dom när det vart bestämt att vi skulle ha pastarätter som tema denna gång. Och jag lyckades hitta denna bild som tur var. Sen är det cardstock, papper från Forma Hantverk, Kartong till ovalerna, chalkade kanter, Band, Hörnstans, Häftkuddar, Prima Blommor och Brads från SEI. Det var allt.

Free Signature Generator

Free Signature Generator

måndag 18 maj 2009

Titta här vad jag har fått!


Allt detta fina kom med posten idag!! Tjoho vad jag är glad!! En påse full med fina blommor i olika färger, jättefina charms och en massa uppstämplade motiv. Allt detta kom från min nya vän Lena. Tusen tusen TACK Lena vad du är snäll!!

Free Signature Generator

Free Signature Generator

Jag är utmanad!

Jag har fått en utmaning av Kamilla & Carina att berätta om 3 saker som finns i mitt:

Kylskåp: ägg, ost, flera olika sorters lök (älskar lök)

Frys: glass, bär, bröd

Skafferi: mjöl, pasta, torrjäst

Handväska: plånboken, mobil, alvedon

Sminkväska: maskara, ögonskugga, läppstift (användes sist för 2 år sen)

Badrumshylla: handkräm, tandkräm, deo

Förråd: kylväskor, frys, mattor

Hjärna : scrappidéer, dagens middag, mera scrapp

Jackficka: nycklar, lypsyl, cigaretter

Kryddskåp: olika sorters peppar, oregano, curry

Barskåp: whiskey, vodka, vin

Köksbänk: kaffebryggare, vattenkokare, medicin

Och jag utmanar:

Karina

Pernol

Sussie

Camilla

Lena

Upp till bevis mina vänner! ;)

Free Signature Generator

Free Signature Generator

lördag 16 maj 2009

Sommarminnen vid Dellen


En dag förra sommaren var vi till Avholmsberget och åt, där finns en restaurang med både mat och fika. Den har en underbar utsikt över både norrdellen och sördellen. Detta kort är på norrdellen. Det var ett härligt sommarminne från en ljuvlig sommardag. Denna Lo är till Scraphörnans utmaning denna vecka. Jag har använt mej av Cardstock, en rund Cardstock och papper från Calambour. Border, Spets, Blommor, Blad, Pennor, Pearls & Pärlfloss. En Tag som jag färgat med Memories Mist & sen stämplat med en stämpel från Hobby & Hantverk och satt dit en bit Organza. Just det en kantstans har jag ju också använt mej av & Distanstejp.

Free Signature Generator

Free Signature Generator

fredag 15 maj 2009

Blogcandy


Wow vilken generös blogcandy hon har Petra!! Stort GRATTIS till hennes 200 000 besökare. Jooo det är sant, hon har verkligen haft så många besökare. Helt fantastiskt!! eller hur? HÄR kan ni klicka om ni vill vara med! Ni har till den 17 maj på er!! :)

Free Signature Generator

Free Signature Generator

torsdag 14 maj 2009

September, Oktober, November & December





Nu har jag äntligen gjort klar min almanacka!! Puh!! Jag började ju så stort i januari men sen kom nåt emellan, och så har den blivit både åsidosatt och t.o.m. bortglömd. Jag är inte helt nöjd med slutet, december tex. blev inte alls som jag tänkt mej den från början, men vem sjutton kan hitta inspiration för julmånaden nu när sommaren snart är här! Inte jag iaf. Jag trodde i min enfald att det kanske skulle komma när jag plockade fram pysselsakerna, men icke då!! Ja ja, den får vara som den är, får väl se sen i höst om jag gör om den då. ;) Annars får den så lov att duga såhär.
Det blir ingen diger materiallista denna gång, jag har mest använt Peel-off Stickers & andra Stickers, förrutom några utsansade Pumpor som jag fått av min käre vän Sussie. Ett par dekorationsband på nov. och dec. Stämplarna jag har använt är Magnolia, Penny Black & Carina W´s Troll "Tuva" och Svampar. Målat har jag gjort med Pro Markers. Papperen kommer från Panduro & Creative Club. Jag satte peel-offs ljus på 1:a, 2:a, 3:dje och 4:de advent & tårtor på min och gubbens födelsedagar, mest för att bli av med några stycken av dom. Det var den almanackan, så skönt att ha den klar för i år och slippa tänka på den mera.

Free Signature Generator

Free Signature Generator

tisdag 12 maj 2009

4 Kort med annorlunda vikningar





Jag har roat mej med att göra kort med annorlunda vikningar, å kul var det att göra dem!! :)
Först är det ett kort med Z-vikning, den vikningen såg jag på någon blogg men jag kan inte minnas vart. Sen kommer ett kort med nån annan variant som jag inte har nått namn på, den liknar stängda dubbeldörrar eller fönsterluckor tycker jag. ;) Och sist är det två väskkort och de har ni säkert sett några varianter av. En länk får ni HÄR till sidan där jag hittade beskrivningen på väskkortet. Där finns även en beskrivning på ett kort med z-vikning, men det var inte den beskrivningen jag följde. Men den funkar säkert också lika bra. :) Det är ganska roligt att se för korten blev väldigt olika trots att jag använde nästan samma material till alla. Det är nästan bara vikningarna och papperen som är olika. Här kommer materiallistan: Papper - Melissa Frances, Best Creations & Basic Grey. Stämplar - "Fjärilen" kommer från WCG & "Du är en pärla" kommer från Stämpelboden. Fjärilen stämplade jag på vit Cardstock och klippte ut, med Big & Juicy Rainbow stämpeldyna. Som är en stor och härlig dyna! Prima Blommor & egna Blad. Pearls och Liquid Pearls. Ljuvliga Chipboard dekorationer som följde med senaste nummret av tidningen "Cardmaking & Papercraft". Satinband & Organza. Brads & Photo turns till stängningarna. Chalkade kanter. På insidan skrev jag en hälsning på ett eget "kakpapper" som jag gjort med min cirkelstans & dekorerade med blommor, pearls, liquid pearls & stämplar.

Free Signature Generator

Free Signature Generator

lördag 9 maj 2009

Altrad låda till mina PRO markers

I Scraphörnans blogg är det en utmaning som jag hakade på, man skulle scrappa i färgerna lila, orange och grönt och ha sommaren för ögonen. Sagt och gjort här är mitt bidrag till utmaningen - en altrad låda. Mina PRO Markers behöver bättre plats, och det har dom fått nu.
Färgerna i sig var en utmaning tyckte jag när jag påbörjade projektet, men faktum är att jag tycker att dom färgerna blev riktigt snygga ihop.










Jag har använt papper som jag fick tillsammans med senaste nummret av "Simply Cards & papercraft" det orange och gröna, Mullberry papper i lila till kortsidorna och delvis på locket och så något annat papper också i lila till locket, från Panduro som jag inte vet vilken tillverkaren är. Stämpelmotiven kommer från Penny Black "vovven", Stämpelboden "solen", Inkido "den blomstertid nu kommer" & så är det Carina W´s "Moa" som plockar blommor. Chipboards bokstäverna har jag först färgat med en vit Stämpeldyna och sen Pro Markers i lila, orange och grönt såklart. Sen har jag lagt på prickar av Glossy Accents, 3D lack är det också på stämpelmotiven.
Magic Mesh är med på några ställen i färgerna guld & koppar. Dessutom Organza i limegrönt, Rosor & andra Blommor i färgerna lila, orange och grönt.

Free Signature Generator

Free Signature Generator

fredag 8 maj 2009

Väskkort & Mappar.


Först ut har vi här ett väskkort jag gjorde till min syster. Jag använde mej av papper från Crate Paper, Brads & Snöre till öppningen, jag Chalkade kanterna och dekorerade med två utklippta Fjärilar från WCG, som är stämplade på vit Cardstock med Big & Juicy Rainbow stämpeldyna. Verkligen härliga dynor!! Sen är det Prima Blommor och Liquid Pearls, både på blommorna och fjärilarna.
En beskrivning till väskkortet hittade jag HÄR




Sen kommer två mappar jag gjort åt mej själv att ha uppstämplade motiv i. Papperen jag använt kommer från Fancy Pants & Dream Street Papers. Blommor och Blad från Prima, Organzaband, Pärlor & så använde jag en Hörnstans.

På den sista bilden ser ni hur jag gjort "fickan" på insidan kortet. Jag hittade ingen beskrivning på internet på dessa mappar, så jag fick komma på en lösning själv.
Just på detta kort har "fickan" för låg "höjd" så jag fick helt enkelt göra den högre. Det var ju lätt fixat, bara att ta till ett par extra cm.


Så vill jag passa på att tacka så jättemycket för alla vänliga ord ni skriver!!
Att ni tar er tid och stanna upp & lämnar era kommentarer betyder massor för mej och jag blir så jätteglad!! :D

Free Signature Generator

Free Signature Generator

torsdag 7 maj 2009

Titta vad jag fick idag!


Har ni sett vilket vackert Tag-Kort jag fått!! Detta fick jag idag från min goa & snälla vän Lene , så himla snyggt!! Baksidan har ett helt underbart sammetspapper som är jättevackert, jag tog tyvärr ingen bild på det eftersom Lene hade skrivit några goa rader till mej där. Så det får ni inte se he he... lite hemligt ska det vara! ;) TACK så jättemycket Lene jag blev så GLAD!!

Free Signature Generator

Free Signature Generator

tisdag 5 maj 2009

Beachen i Marmaris


Den här layouten hade jag med i Scraphörnans apriltävling. Till den har jag använt mej av Cardstock, rivna papper från Crate Paper, en Journaling med text av Heidi Grace Rub-ons & Stickers från K & Company. Rubriken är alfabete från American Crafts. En Säkerhetsnål och en Silvertråd "håller fast" en Nyckel. Rosor & Oranza och Bling.

Free Signature Generator

Free Signature Generator

lördag 2 maj 2009