tisdag 30 december 2008

Gott Nytt År!


Bilden är lånad från Evan grafik. Gå gärna dit och titta på hennes fantastiskt vackra bilder & animeringar. http://www.alderaan.se/

Jag vill önska alla ett riktigt gott nytt år!
Hoppas det nya året för något gott med sig till er alla. Kram

Liten godispåse


Papper som föreställer nonstop, stickers med en liten ängel,
stjärnor och snöflingor i silver allt kommer från panduro även papperssnöret i limegrönt.

En till godispåse


Tittar man noga på papperet ser man att det föreställer små björnar liknande dom som finns bland smågodiset i affärer, även detta papper kommer från panduro.
Jag har stämplat denna påse med Swirls Bazzill köpt hos pysselparadiset & dekorerat med 3-D stickers köpt i en pappershandel, papperssnöret i turkost kommer från Panduro. Har även använt stickers i form av små stjärnor, de kommer från Sandy Lion. Snörena kommer att bytas ut på båda påsarna då jag fyllt dom med något gott och ger bort dom.

Flaskkort


Papperet är ett Glitter Cardstock från DCWV. Som är sparsamt dekorerad med Flower Rhinestones & Runda Rhinestones. En 3-D Dekoration i form av en vinflaska. Det mesta är köpt hos Nettans.

måndag 29 december 2008

Decembertävling hos Nettan.


Detta är mitt tävlingsbidrag hos Nettans scrapbooking4you, denna månaden gällde det att skapa efter hennes skiss. Jag har använt tre olika papper från Best Creation, mina absoluta favoriter bland alla papper som finns, de kommer från Nettans butik. Blommor från bl.a. You do & Prima, dessutom några embossade blommor, också från Nettans butik. Pärlor och alfabet från panduro. Sen använde jag lite stickles på blommorna från Nettans igen. Tagsen har jag gjort av spillbitar från panduro. Det ena papperet och tagsen är chalkade i silver. Det var visst allt.

söndag 28 december 2008

Födelsedag.


I dag blir det tårta det ska bli smarrigt. Fyller ju ett år äldre, fy attans vad gammal man blir (: vore det inte för tårtan så avstod jag gärna!!! ;) Tror jag ska fira min dag med att läsa bruksanvisningen, (se nedan) ljuset är inte så bra idag (inte bara idag förresten) så jag lyckas nog inte med bilderna men försöka duger ju. ;) & pyssla lite!

lördag 27 december 2008

God fortsättning!


Jag hoppas att ni alla har haft en härlig jul, med god mat och andra godsaker i mängder.
På julaftonen hade vi riktigt mysigt med god mat, klappar & mycket TV tittande. Av min älskade sambo fick jag en digitalkamera med tillbehör i julklapp! Nu ska här läsas bruksanvisningen (det har inte riktigt hunnits med än) sen ska fotona läggas ut här. På juldagen var vi bortbjuden på middag, & hade naturligtvis jättetrevligt. Nu önskar jag er alla en riktigt god fortsättning på julen.

tisdag 23 december 2008


Bilden är lånad från Evan grafik. Gå gärna dit och titta på hennes fantastiskt vackra bilder & animeringar. http://www.alderaan.se/

God Jul!

Nu får det väl vara färdigt, jag ger iaf. upp nu! Huvudet & kroppen värker så jag tror de går i bitar snart!! Jag har ju kokat knäck & tomte-gröt, det räcker väl till julmiddag?nej, skämt å sido, det är ju klart att vi ska ha annat också. Så jättedignande är väl inte vårat julbord precis... men vem orkar väl äta hur mycket som helst? inte vi! Vi har våra personliga favoriter såklart + julgodis + frukt & nötter. Någon dag ska jag göra ris a la malta med apelsiner av den överblivna gröten, det är det bästa jag vet. Men nog om våran mat nu... Nu ska ni ha det så underbart i julhelgen så jag önskar er en riktigt GOD JUL & ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

Blogcandy


Jag kunde inte motstå att vara med på en liten utlottning på http://jennys-kreativa sida.se Dragningen sker på nyårsafton så gå dit du med!

måndag 22 december 2008

Julpyssel i köket.

Jaha, då var skinkan & janssons klart då... Brukar normalt göra det dagen före julafton, men Kjell var så sugen på detta så det var bara att köra igång. Jag har tagit rätt på tvätt, disk, städat & pyntat lite också så nu börjar det likna nått som ska föreställa jul iaf. Knäcken får jag koka imorgon och förbereda de andra maträtterna, lägga på juldukar & sätta nya ljus i stakarna. Sen är det JUL!! Har man fibromyalgi så orkar man inte så mycket / dag, (iaf. inte jag) kroppen värker just nu så jag tror jag blir tokig snart! förresten det kanske jag redan är

söndag 21 december 2008

Väckarklocka och busiga Freddy!

Här behöver man minsan ingen väckarklocka! Imorse vart jag helt abrupt väckt av att Freddy klöste och bet mig i fötterna, varpå jag vrålade AJ GE F-N I MINA FÖTTER!
Det gör ju så innevassen ont med hans vassa tänder & klor. När jag gömde mina fossingar under täcket så flög han på sin syrra varpå hos fräste för glatta livet, & sen var det Kjells tur att få sig en omgång. Här går det minsan aldrig att få ha sovmorgon! Hm... Det är bara att knata upp och släppa ut dom så man får dricka kaffe i lugn & ro, att gå å lägga sig igen är inte att tänka på för dom kommer in för en matbit efter en liten stund. Ja, ja... Så är det att ha kissekatter!

fredag 19 december 2008

Trevlig (h)älg!

Ja inte är han riktigt rumsren inte, men däremot riktigt rolig.
Sätt gärna på högtalarna, det gör sitt till...
Vi ska bara vara hemma och ha det lungt och skönt ihelgen, då min sambo gått å blivit förskyld. Jag kommer kanske att sitta lite här vid datorn och gå mina bloggrundor antar jag. Hur som helst så ska ni ha det så bra, och jätteroligt vare sig ni ska på fest eller pubrundor. Vi syns väl till veckan? Kramar från mig...

torsdag 18 december 2008

Nr. 3 av årets julkort.


Även detta kort har ett Best Creation papper på en blå cardstock, glitterglue i hörnen, en god jul stämpel med röd stämpelfärg, de söta stämplarna med igelkottar kommer ifrån Penny Black, stämplade direkt på BC papperet och målade med stämpelpennor.

Nr. 2 av årets julkort.


Materialet här är: Grön cardstock, papper från Best Creation, glitterstjärna från panduro och även här har jag glitterglue på en röd och två beiga knappar, & Magnolia stämpel målad med promarkers på vit cardstock, även på detta kort är motivet fastsatt med 3-D kuddar.

Nr. 1 av årets julkort.


Materialet jag använt här är röd cardstock, papperet med julstjärnorna kommer från Best Creation, en glittrig stjärna från panduro, spets, bling och röda knappar som jag dekorerat med glitterglue, god jul stämpeln har jag stämplat med röd dyna på en naturvit cardstock och klippt ut, rundade även av hörnen, använde samma vita papper till Magnolia stämpeln & färglade med mina promarkers och klippte ut motivet innan jag satte fast det med 3-D kuddar.

onsdag 17 december 2008

Juleljus



Titta och njut.

Snö och tö... & Joel.


Å vilket tråkigt väder det är idag, grått och trist. Drygt 2 grader varmt & naturligtvis töväder. Hm... Snön som vi fått krymper ihop mer och mer det är så tråkigt! Jag vill inte ha en grön jul i år igen, det har vi haft flera år nu och det är så trist att titta ut på en grön gräsmatta. Nä fy, tacka vet jag vita jular och helst ska det snöa så där vackert ni vet, så där som man ser på tecknade filmer bl.a.
I övrigt så är jag väl inte speciellt förtjust i snö, i alla fall inte om det blir för mycket men halka tycker jag ännu sämre om så det så... Det är så synd vi som hade ett så vackert landskap här nu. Tyvärr kan man ju inte göra något åt vädret, det är som det är. Men nog om detta! Igår fick jag fika-främmande, en riktigt liten goklimp! En liten kille på 2 månader, hans mamma och hans farmor. Det var roligt att dom kom så man fick sällskap vid fikat. Visst är han söt lille Joel?

tisdag 16 december 2008

Freddy


Gjorde också denna LO i juli. Materialet är 3 st blå Cardstock i olika toner, journaling och chipboard - dekorationer. På journalingen står: "Jag tar dagen med ro, tills Kitty fångat en mus som jag kan leka med..." Det är nämligen så att denna katt är lite lat, inte så lite heller förrästen... han fångar helst ingenting själv utan väntar på att hans syster ska ta hand om den saken. Sen tar han gärna bytet från henne och leker med, så för henne är det bara att börja om med en ny jakt. *skrattar*

Till Havs...


Ursäkta att bilden inte är den bästa... men det var lite knepigt att ta fotot om färgerna skulle återges så bra som möjligt så gick det inte på annat vis den dan.
Gjorde den här layouten i juli så jag kommer inte riktigt ihåg vad jag använt för material, men papperet är iaf. ett "Best Creation" de är mina favoriter för de är så glittriga och vackra, diverse band, blommor och blingstenar. :)

Hurra!

Äntligen tror jag att jag fattat hur man ska göra, efter ett tips från min snälla kusin Sven. Nåja... nästan fattat i alla fall. Men ni får ursäkta att Kitty hamnade på sniskan. Har inte lyckas klurat ut än hur jag ska vända bilden åt rätt håll. :) Ja nu äntligen ska ni få se några av mina alster. Men jag har inte tagit kort på allt det jag gjort, utan bara ett fåtal layouter och julkort. Det får duga så länge... lovar att ta kort på det jag gör i framtiden och visa här. (åtminstone de som jag blivit nöjd med) Fortsätter senare för nu ska jag gå och fixa mig lite mat, gubben jobbar och kommer hem sent i kväll så då kan jag äta vad och när jag vill. hi hi...
Kjell Sommaren 2008

Freddy 2008

Kitty 2008

Mickey 1999

Gammeldags knäck.

Den här knäcken gjorde alltid min mamma till jul. Jag lovar den är supergod! *ler*
Receptet stod på knäckformspaketen förr, i alla fall när jag var barn. Det kommer förmodligen från 50 - 60 talet nån gång gissar jag. Eftersom receptet är gammalt så mäts nästan allt i kkp (kaffekoppar) vilket motsvarar 1,5 dl... så nu vet ni det. Här är det:

1 kkp Socker
1 kkp Sirap
3 msk Smör (ca 50 gr)
1 kkp Grädde
50 gr Sötmandel, gärna skållad & hackad. (knappt 1 dl)
½ kkp Skorpsmulor (ströbröd)
1 knivsudd Bakpulver

Koka socker, sirap, smör och grädde i en tjockbottnad gryta under omrörning tills den vid prov i kallt vatten är lagom hård och seg. Ta grytan från plattan. Tillsätt mandel, skorpsmulor och bakpulver. Häll upp i formarna.
Varsågod!

Ugnsomelett.

I går försökte jag få till det med fotona men inte då... inte sjutton lyckades jag inte. Hm... Jag ska kämpa vidare i ämnet och hoppas få till det till slut. Men jag tänkte bjuda er kära läsare på två recept så länge. Denna omelett brukar jag göra till julbordet varje år oftast med champinjonstuvning. Det är ingen smalmat direkt men är det jul så är det... *ler* det sker ju faktiskt bara en gång / år. ok, här kommer receptet:

Vispa ihop;
4 Ägg
2 dl Mjölk
2 dl Grädde
3/4 tsk Salt

Häll allt i en smord ugnsform och grädda i 250*C ca 15 - 20 minuter. Tills omeletten fått fin färg. Receptet är för 4 port. men räcker oftast till flera för man äter ju inte bara omeletten på ett julbord eller hur? Smaklig måltid! :)

söndag 14 december 2008

Äntligen!

Efter 2 timmars "slit" :) så lyckades jag äntligen lägga till några bilder. Puh!
Men riktigt rätt blev det inte. Hjälp behövs fortfarande! Ja, jag är ju inget dataproffs så ni får ha lite tålamod med mig ;) Det kommer säkert att bli flera tabbar som begås här. :D Idag blir det inte mer skrivet, det här har tagit alleles för lång tid. Nu ska jag titta på TV en stund innan vi ska gå och natta. God Natt.

Hejsan!

Jag heter som sagt Lena och jag bor tillsammans med min goa "gubbe" Kjell och våra 3 katter. Mickey som är dryga 20 år och busfröna eller vilddjuren som jag brukar kalla dom, Kitty & Freddy båda 1,5 år. Tänkte visa bilder på dom men hur sjutton får man in fotona här? Jag är ju inget data-snille som ni märker. Nån som kan tala om hur jag ska göra? Jag har hållt på med korttillverkning i 6 år, började med att göra julkort till julen 2002. Förutom de jag gjorde i tonåren & som barn förstås, men det var då det... Har alltid gillat att pyssla. I våras hade jag foton från min systerdotters bröllop som jag ville göra något roligt av. Och då vaknade mitt intresse för scrapbooking, sen var jag fast. Det är ju så otroligt roligt och samtidigt avkopplande, dessutom kräver det inte så mycket av kroppen heller... jag lever med fibromyalgi som är en ständig plåga. Det mesta roliga i tillvaron som att dansa, handarbeta m.m. har jag fått sluta med för kroppen sa helt enkelt ifrån... ja, då får man ju hitta på någon ny hobby att pyssla med så man får lite glädje av livet också. Men nog om det, jag ska inte tjata ut er med sådana trista saker. Nu ska jag försöka få till några foton här också, återkommer senare. Kram.